Sunday, August 15, 2010

Amazing Facts About Facebook

Beberapa bulan dulu aku memang addict melampau kat Facebook.Kejap-kejap nak log in.Masa tu sebenarnya banyak main game Premier Football.Ntah mcmana developer Premier Footbal tukar-tukar format sampai dah tak menarik langsung game tu.Skarang ni still log in Facebook jugak,cuma dah kurang.2-3 kali je seminggu.

Hampir semua orang ada akaun Facebook,dari golongan professional sampai ke drebar lori pun ada akaun Facebook.Macam pelik plak kalau takde akaun Facebook.Tu la dia penangan program ciptaan Mark Zuckerberg.
Here's an amazing numbers about Facebook:

1.60+% pengguna online menggunakan Facebook adalah untuk stalk ex diorang!Korang pun macam tu tak?

2.Hampir berbillion foto diupload ke Facebook setiap bulan.Sure korang pernah amik gambar semata-mata nak upload dalam Facebook,hee!!

3.Lebih dari 500 juta pengguna aktif Facebook.

4.Lebih 30 juta profile akan mengupdate statusnya sekurang-kurangnya sekali sehari.

5.70% pelajar kolej akan online di Facebook sekali sehari.

6.Facebook akan memadam akaun ibu atau sesiapa sahaja yang meletakkan gambar breastfeeding.

7.Facebook akan memadam akaun yang mempunyai nama-nama pemilik akaun yang aneh,kerana Facebook akan menganggap akaun tu palsu.

8.Ada istilah yang bernama Facebook Addiction Disorder(FAD).Brape ramai yang ada 'masalah' ni,hehe!

9.Facebook founder,Mark Zuckerberg adalah billionaire termuda.(Tengok pada populariti Facebook,of courselah dia jadi bilionaire).

10.Negara Syria telah mengharamkan Facebook.

11.Facebook jugak dah men'jahanam'kan karier banyak politician.(Banyak sangat main politik tak bagus untuk kesihatan!)
Post a Comment

Post a Comment