Wednesday, January 5, 2011

Garmin Asus nuvifone M10

Adik aku ni selalu bikin panas je.Bebaru ni aku perangat kat dia handphone baru aku,Sony Ericsson Aino.Takde plak dia tunjuk reaction teruja or buat bodo je.Just belek-belek sikit,cuma dia cakap nak beli Nokia X6.
Rupanya minggu lepas dia dan beli smartphone Garmin Asus M10.

Garmin=world known GPS maker + Asus=computer menghasilkan:




Spesifikasi:
Networks:HSDPA DL:7.2Mbps UL:384Kpbs, UMTS 2100 / 900 EDGE / GPRS / GSM 850 / 900 / 1800 / 1900
OS:Windows® Mobile™ 6.5.3 Professional
CPU:Qualcomm 7227 600MHz
Memory:512MB RAM+512MB ROM+4GB eMMC FlashConnectivity:Bluetooth 2.0+EDR, WLAN 802.11b+g, USB v2.0, Micro-USB
GPS:Qualcomm GPS (AGPS supported)
Camera:5 Mega Pixel
Display:3.5 WVGA TFT with Resistive touch
Battery:1500mAh Lithium
Standby Time:Up to 25 days
Talk Time:Up to 8 hours
Expansion Slot:micro-SD™ (support SDHC)
Browser:HTTP / IE6 browser
Email:SMS / MMS / IM / Push e-mail / POP3 / IMAP4 / SMTP
Video Playback:MPEG4 / H.264 / H.263 / WMV @ 30fps WVGA
Video Recording:MPEG4 / H.264 / H.263 @ 24fps VGA
Streaming:Audio / Video
Audio:MP3 / WMA / 3GP / AAC / AAC+ 3.5mm headset with mic
JAVA:J2ME (CLDC 1.1 + MIDP2.0)Advance Navigation/LBS
feature:European maps & POIs, Connected Services*, Indoor location**, Junction view with lane assist**, Where am I?, Where's My Car Parked?, Track Logs & Route PlanningPhone ApplicationFacebook™, YouTube™, Windows Marketplace for Mobile, Microsoft® Office, Picasa™ photo upload**, PDF viewer, MSN® Money



Navigasi dari Garmin yang best dan accurate




Perkara pertama yang menarik perhatian aku ialah skrin WVGA 3.5 incinya
yang beresolusi tinggi.Pikselnya sangat la halus dan mengingatkan aku kat 
Sony Vaio Netbook.
Skrinnya fully touch screen,dilengkapi Windows Mobile 6.5.3 Professional,
dan feature paling best tentunya GPS.Berbanding GPS Wisepilot dalam Aino 
aku yang perlukan subscription(dah expired pun,hampeh),GPS function untuk 
Garmin Asus nuvifone M10 ni dah siap semuanya.Tak payah fikir kredit ada 
ke tak,ataupun soal subscription.WiFi nya pun kuat.Part kamera tu kira 
boleh la,5MP tapi takde flash.Lain-lain feature,puas hati.
Satu lagi faktor yang aku rasa tarikan paling kuat tentang harganya.
Dengan harga sekitar RM1100++,boleh dapat smartphone yang best.Serius 
tak tipu,bagi aku murah gila.Adik aku angkat smartphone ni siap dapat 
percuma TV LCD LG 19"!
Mana tak sawan aku tengok.Aku beli Aino ni pun RM930(beza RM170 je),
percuma pelindung skrin je,huhu!

Post a Comment

Post a Comment