Saturday, October 15, 2016

Projek Auto : Phase #1

Salam semua, maaf lama tak update blog. Dalam dua-tiga minggu akan datang aku akan tuliskan beberapa artikel major berkaitan automotif untuk perkongsian.
Ada satu projek penambahbaikan akan dijalankan keatas teman setia aku sekeluarga yakni Myvi 1.3 manual pekak yang baru-baru ni mula menunjukkan tanda-tanda nazak.

Sebagai persediaan sampingan, pagi tadi aku standby beli beberapa alatganti komponen yang aku rasa perlu ditukar serentak dengan penambahbaikan tu.

1. Palam pencucuh Platinum G-Power DCPR7EGP
2. Absorber mounting Alza
3. Belting BANDO 6PK1630
4. Pad brek belakang Myvi TRW

Keempat-empat item diatas dibeli dengan kos RM250. Mahal? Aku rasa tak kot. Murah sangat pun tidak. Sedang-sedang je la. Buat masa ni kedai spare part kegemaran aku ialah Kumuru Autopart. Bunyi macam kedai macha, tapi sebenarnya kedai spare part yang terletak kat Taman Daya Kepong ni dimiliki seorang tauke Cina yang peramah.

Esok ( Sabtu,16 Oktober 2016 ) aku akan hantar kereta ke bengkel #JemboJDMgarage untuk kerja-kerja seterusnya.

Nantikan artikel akan datang.

Post a Comment

Post a Comment