Monday, April 29, 2013

Vios Rota Grid Project

Rasanya ramai boleh perasan sejak akhir-akhir ni rim aloi berbentuk concave(mangkuk) semakin popular.Istilah mudahnya orang panggil rim Rota.Aku pun tak pasti rota ni jenama rim atau nama fesyen rim tu.Rim RO_JA atau keropok ROTA aku tau la.Kebanyakan design adalah design Rays Engineering TE37SL,cuma warna dan offset je meriah sikit.Ada juga pattern jejari lain yang cun,tapi selalunya stok besar-besar  tak ada.Kena rajin ronda banyak kedai.

Sabtu lepas aku temankan adik aku untuk menukar rim standard 15 inci Vios ‘J’ manualnya.Macam biasa,kalau ada kerja-kerja berkaitan kereta ni aku akan mengkontek member sekampung yang menetap di Rawang iaitu EastOne atau lebih femes dengan gelaran Naruto di Perodua Rawang.Kebetulan beliau pun baru balik dari kerja malam,sedang elok la nak diajak merayap.

Masa aku tukar rim Myvi aku dulu,lokasinya adalah kedai tayar Hankook di bandar Rawang,tapi kali ni EastOne mencadangkan sebuah kedai rim yang terletak di Batang Kali.Jaraknya dari Bukit Beruntung lebih kurang 15 minit pemanduan.Lokasinya terletak di kordinat 3,27.663”N,101,39.501”E,nama kedai aku dah lupa.

Perancangan asal ialah untuk mendapatkan rim ADVAN TC III atau SSR SP1R,tapi hasil racunan EastOne yang memberi hujah bahawa trend Rota akan bertahan lama menyebabkan segala kajian pemadanan rim tersebut dengan Vios menjadi lebur begitu sahaja.Sebenarnya aku lebih suka play safe dengan bermain fesyen rim-rim yang evergreen,malang sekali aku sendiri tak dapat menolak keseksian rim TE37 SL 17 inci bukaan lebar 9 inci dengan offset berapa entah.Agak kaw-kaw jugalah kemangkukannya.

 

IMAG0953

Tauke kedai memberikan harga RM1600 siap semua sekali selepas menilai trade in value rim Vios 15 inci asal yang terpasang tayar Bridgestone Potenza.Selepas memilih warna rim,maka kerja-kerja memasang pun berjalan.Sepatutnya pakej yang nak dipasangkan sekali ialah sport spring,tapi tauke kedai cakap nanti sangkut pulak.Kitorang dah macam blur sikit sebab nampak gaya memang jinjang la hasilnya.Lupa nak cakap,rim TE37 SL tadi dipadankan dengan tayar bajet Ingens A1 bersaiz 215/45/17 dengan spesifikasi treadwear 300,traction AA dan temperature A.

Jadi hanya kerja pemasangan rim,balancing,menukar lug nut aluminium Rays+lock nut,dan spring buffer di bahagian belakang sahaja yang dapat dilakukan.Kos yang dileburkan tak banyak,hanya RM1750.Lebih kurang jam 2.30pm baru siap memandangkan customernya agak ramai,dan mesin memasang tayar cuma ada sebijik je.

 

IMAG0960

Balik dari Batang Kali,perut dah mendidih sebab pagi tak sempat breakfast.Apa-apahal isi perut dulu di Bukit Beruntung.Pekan Bukit Beruntung ni ada sedikit kenangan masa aku belum ada kerja tetap sekitar tahun 2004.Dulu aku agak kerap melepak dibilik hostel Perodua EastOne bila ada kelapangan dihujung minggu.Pekan kecik ni menyediakan hiburan seadanya untuk kami enjoice iaitu pilihan makanan yang sedap dan aktiviti snuker hingga ke awal pagi.Itu jelah yang boleh masa tu,Bukit Beruntung mana ada shopping complex.

Selepas perut kenyang,kami me’recce’ sport spring untuk Vios tapi kebanyakannya jauh mahal dari harga di Batang Kali.Harga spring sport di kedai Continental Bukit Beruntung sekitar RM750 belum masuk harga skru camber,sedangkan di Batang Kali cuma RM500.Setelah melakukan sedikit perbincangan,kerja-kerja merendahkan kereta diletakkan pada status ‘on-hold’ untuk mencukupkan bajet membeli adjustable suspension.

Satu job lagi yang belum selesai ialah menukar muffler belakang Vios.Muffler asal berbentuk kompressor peti ais ni sangat berkesan untuk menjimatkan minyak,Myvi pun kalah,tapi nak henjut sampai redline macam ada tersekat sikit,umpama kentut tidak lawas.Muffler Apexi(dah tentu la tak ori punya…) bentuk oval dengan paip kemasukan tidak selari dipilih sebab tak mau bunyi yang bising sangat.Hasilnya sangat memuaskan dan kerja-kerja ni memakan kos sebanyak RM260 termasuk upah pasang.Gambar lepas tukar muffler lupa plak nak snap.

 

IMAG0961

IMAG0962

So far ini je yang sempat dibuat,next time bila bajet dah cukup kasi masuk adjustable suspension dengan bodykit GT Street.Nanti aku ‘belanja’ lagi di lain entri.

 

Gambar tak ada kena mengena:

 

IMAG0954

IMAG0955

IMAG0956

Idaman EastOne tapi takde stok saiz 17

IMAG0958

Hati-hati membeli,jangan nanti kena bahan dengan member-member,haha!

Post a Comment

Thursday, April 25, 2013

Drama Korea Yang FAIL!

Agak2 la kalau ye pun berlakon,sampai flip cover handphone pun tak buka.

Post a Comment

Monday, April 22, 2013

Lawak Militari Dari Forumer Indon

Baiklah,aku memang ketinggalan.

 

dari topix.com

 

INDONESIA GAGAL MEMBELI LEOPARD 2A6 KARNA KEKURANGAN ANGGARAN - Topix

 

“Pihak mabes TNI dalam rilis resminya secara jujur akan membatalkan pembelian MBT tercanggih dan termahal di Dunia iaitu MBT Leopard 2A6.

sebelumnya diberitakan bahwa mulai akhir thn 2012 TNI AD akan melakukan pengadaan MBT kelas berat sebanyak 280unit yang bernilai ratusan juta US dollar, namun karna perkekonomian yang main sulit dan alokasi dana sementara utk dipakai memperbaiki infrastruktur warganya, maka pembelian MBT Leopardtercanggih di dunia dibatalkan.
sementara menurut sumber terpecaya, pihak ATM Malaysia akan mengambil alih seluruh pesanan yg gagal dibeli oleh Indonesia, dan Pemerintah Malaysia bersedia membayar kontan 2x libat iaitu senilai USD 2,2milyar, rencananya Leopard tersebut akan digunakan utk menggatikan MBT PT91 Pendekar yang dinilai gagal dan terlalu kuno dan rapuh, disamping itu saat pembelian PT91 juga tidak disertai dengan dukungan amunisi yang memadai sehingga MBT PT91 pendekar hanya akan menjadi sasaran mudah dihancurkan jika berhadapan dengan MBT tercanggih saat ini iaitu leopard 2A6c yg gagal dibeli TNI.
banyak juga pihak military malaysia yang bersukur atas gagalnya pembelianleopard 2A6c oleh TNI pasalnya jika TNI berhasil mendapatkan leopard tsb maka otomatis military malaysia akan kalah setotalnya.
utk mengganti kegagalan tersebut pihak TNI akan lebih mengupayakan pembuatan MBT buatan dalam negeri yang akan mulai diproduksi massal pada pertengahan 2017, menurut sumber produksi MBT lokal MBT tsb akan menargetkan jumlah 1150 Unit.”

 

Waduhhh…enak aja ngobrol ya?

 

Kandungan forum ni aku tak pasti benar atau sekadar troll semata-mata.Bukan main lagi diorang memperkecilkan keupayaan Pendekar besi kita.Perkataan yang aku highlight tu bermaksud penulisnya teringin merasa bontotnya disodomi oleh rod penetrator APFSDS meriam 125mm Konstrukta.Lagi ceritanya yang konon lawak,padahal tak lawak langsung ialah Malaysia pula akan membeli Leopard.Sebenarnya diorang ni sakit punggung sebab masih tak berjaya memakai MBT di rantau Asia Tenggara ni.

Aku pernah tuliskan dalam entri lama tentang hajat Indonesia membeli MBT Leopard,tapi khabarnya tak jadi pulak.Sebelum ni Belanda tak mau jual,lepas tu Indonesia beralih ke Jerman.Tup-tup aku terbaca dalam forum Panggilan Pertiwi,dah batal juga.Begitu juga dengan pembelian lapan unit helikopter tempur Apache.Kos yang terlalu tinggi bakal menjejaskan kantung rupiah Indonesia.

Sebagai ganti,mereka beralih ke helikopter Bell yang dipasang PT Dirgantara.Untuk MBT,aku tak tahu apa calon penggantinya,barangkali MBT dari Republik Congo yang terkenal murah dan sungguh berkuasa petir.MBT power tak dapat beli,Apache tak dapat beli,apa pun tak boleh,huhuhu!

 

award-winning-mini-radio-control-tank-leopard2-a5-nato-camouflage-id2-01-geekymart-500x500

Nah,amik ni buat main bawah rumah.

Post a Comment

Misi Gagal Di Jeti Wak Sempuh

Sejak ada set pancing baru ni,semangat nak memancing jadi berkobar-kobar lain macam.Sampai rasa nak ambik cuti pegi memancing.So semalam(Ahad),aku try satu port memancing kat Bagan Lalang.Port ni boleh tahan glemer kot,atas suggestion dari member sekampung.

Maklumat lokasi yang diberi nama Jeti Memancing Wak Sempuh ni aku dapat dari blog jenahakpanggang.Dari entri beliau,tempat memancing ni memang lumayan dengan ikan-ikan gred A.Bacalah sendiri,confirm menggigil joran korang kat rumah,hehehe!

Tepat jam 4.00am,aku dan adik aku bergerak ke lokasi yang terletak di koordinat 2"36"29.67 N / 101"42"09.31 E,berbekalkan burger oblong dan kueh teow sebekas besar,hasil air tangan wife aku yang risaukan suaminya kelaparan.Itu ajelah yang aku bawa selain dua set pancing.Adik aku yang ikut sekali,terpaksa membeli rod baru iaitu rod X-Puyu Legend 9 kaki untuk menggantikan rod AwaShimanya yang patah dan dipadankan dengan kekili AjiKing Airmaxx 5000.

Umpan memang tak dibawa langsung memandangkan dari informasi asal,kat jeti tu ada jual umpan udang hidup dengan harga 0.50sen seekor.Cantiklah,bayaran masuk pun murah,RM4 je,umpan pun senang dapat.

Dalam perjalanan,member aku yang sampai lagi awal bagitau umpan dah habis.Mana mau cari umpan daaa…sampai aku terfikir nak guna daging burger oblong buat umpan.Aku sampai ke Jeti Wak Sempuh jam 5.20am.Umpan pun tak ada nak memancing apa kejadahnya.Aku pun cuba-cuba la tanya kolam pancing berhampiran,kot-kot sudi menjualkan barang lima enam ekor udang hidup.Tapi tak ada rezeki juga sebab stok dia pun sikit,lagipun ada tiga orang tengah memancing kat kolam tu.

 

IMAG0935

Jeti Wak Sempuh jam 7.26am

 

Maka,perkara yang sepatutnya dilakukan adalah tidur dalam kereta menunggu hari cerah.Jam 7.30am,aku meronda pekan Sungai Pelek mencari pasar/mini market untuk mencari udang mati.Agak pelik juga,kat situ pasar/mini market pun cuti.Jam 8.30am,aku bersama adik aku,Toficx Man dan Bob(teka kenapa nama dia Bob) mencari umpan di pasar basah berdekatan pantai Bagan Lalang.Yang ada cuma udang bersaiz L dan XXL,dengan harga sekilo RM32,saiz XXL tak payah tanya.Akhirnya kami beli ikan kembung sekilo.

Disebabkan Bob seorang yang peramah,Bob berjaya mengayat makcik penjual ikan tu untuk memberitau lokasi menjual udang hidup.Bukan sekadar informasi umpan,Bob juga berjaya mendapatkan kotak polistrin bersaiz besar siap dengan ais.

Menurut makcik tu,umpan udang hidup ada dijual dikedai pancing yang terletak bersebelahan 7-Eleven.Kami terus kesana dan membeli udang hidup sebanyak 30 ekor(RM10).Murah punya pasal,rasa macam nak beli RM20.Lega rasanya bila dah ada umpan…

Hampir pukul 9.00 jugakla baru dapat labuhkan umpan.Time macam tu matahari dah mula terang dan membakar kulit,disamping terasa baju basah akibat peluh yang berjejeran.Semangat punya pasal,tahan jugalah demi hobi yang tak berapa nak tegar ni.

Masuk pukul 10.00am,akhirnya tak boleh tahan lagi dah.Bukan setakat panas punya pasal,umpan pun belum digetu ikan.Yang anehnya lagi,air terlalu tenang dengan parasnya kekal sama macam jam 5.30am tadi.Mujur adik aku kreatif,bersebelahan kerusi tempat duduk berbumbung tu ada bunting UITM yang terbiar.Dia gantung buat khemah terus.Baru la selesa nak memancing.Toficx Man and the gang kecuali Bob sedap je aku tengok berbaring atas jeti tengah panas.Kalis haba betul la nelayan part time ni.

 

11.00am……………

 

12.00pm……………

 

Bob dah mula bosan,kengkawan lain dah berbunyi-bunyi nak terjun dalam air sebab tak tahan panas.Yang kelaparan pun ada.Masa ni jeti dah dikunjungi agak ramai orang termasuk yang membawa keluarga sekali.Umpan udang aku dah ditukar ke hirisan ikan kembung,lepas tu pasang udang balik.Keputusannya tetap sama walaupun nampak paras air mula naik tapi dengan sangat perlahan.

Akhirnya jam 12.30pm,aku pun bungkus selepas member aku bagitau pancingan muara ni memang macam tu bila dah masuk tengahari.Ikan tak selera nak menjamah umpan ditambah lagi air baru nak pasang.Beliau berjanji untuk mengaturkan trip gantian ke lokasi khas bulan Mei nanti sebagai ganti.

Disebabkan misi ni misi yang pertama selepas lama memeram pancing,aku terselamat dari bebelan isteri.Next trip wajib kena ada hasil sebagai impression yang baik dan untuk memastikan trip-trip seterusnya mendapat sokongan isteri.

 

Antara beberapa perkara yang aku boleh highlightkan dalam misi ni sebagai pengajaran ialah:

 

1.Waktu pasang dan surut air juga wajib diambilkira selain dari memilih hari yang baik iaitu dua hari sebelum dan dua hari selepas air mati.

2.Jangan mengharapkan udang di Jeti Wak Sempuh,beli udang hidup dan udang pasar sebagai backup.

3.Walaupun tempat tu buka 24 jam dan ada kedai makan,kedainya tak buka 24 jam ya.Sila bawa bekalan makanan.

4.Lokasi ni sememangnya jeti,maka banyak bot yang keluar masuk.Kekadang aku tengok driver bot macam saja-saja je lalu rapat dengan tempat orang lontar umpan.Aku suspek kekerapan bot lalu tu menyebabkan ikan lari.(alasan tipikal orang tak pandai mancing,haha!)

 

Bayaran RM4 untuk sebatang joran tidak dikenakan sebab aku tengok kaunternya tutup.Kesimpulannya hari tu tak ada rezeki dengan keadaan air yang tidak mengizinkan.Maybe aku tak pandai memancing sebab tu tak dapat ikan,tapi orang lain pun aku tengok membangau jugak,hehehe!

Nama lain untuk keadaan ini ialah “kumpau”,hampir menyamai tajuk sebuah filem parodi lawak Amerika tahun 2002 lakonan Steve Oedekerk iaitu Kung Pow.Bezanya filem tu dipenuhi lawak bangang parodi filem Hong Kong,manakala kumpau bukanlah satu perkara lawak.Kebarangkalian untuk menjadi bahan ketawa kawan-kawan sangat tinggi.

Post a Comment

Friday, April 19, 2013

Beli Atau Buat Sendiri?

Mengapa hampir kesemua kelengkapan ketenteraan negara kita dibeli dari luar?

Mengapa Malaysia tidak membuat sendiri kelengkapan ketenteraannya?

 

T90

Russian T90

 

Ini antara persoalan yang timbul bila kita melihat sesuatu produk militari buatan negara luar.Tak perlu rujuk negara-negara pembuat senjata seperti Amerika dan Russia,kita tengok sahaja negara Indonesia dengan PT Pindad.Ataupun lebih kecil lagi,industri pembuatan senjata api di Filipina.Kenapa Malaysia selesa untuk membeli sahaja,dan tidak menghasilkan aset sendiri dengan serius serta berskala besar?

Sebenarnya kita juga ada menghasilkan aset-aset dan kelengkapan ketenteraan kita sendiri,cuma ianya tidak begitu diketahui/tidak diambil peduli orang awam.Tetapi sekiranya melibatkan aset-aset berat/kritikal,belum masanya untuk Malaysia menuju kearah itu.

Jadi,apa halangan utama dalam penghasilan aset ketenteraan sendiri?

 

1.Kos

2.Kepakaran

3.Vendor

4.Pasaran

 

Kita ambil contoh pada penghasilan kereta kebal utama.

 

Kos

-Sebelum mengetahui berapa besar kos menghasilkan sebuah MBT(kereta kebal utama),ada baiknya kita tahu kos R&D Proton Gen2.Kos yang terlibat dari awal proses rekabentuk sehingga memasuki fasa pengeluaran ialah RM500 juta.Dan adakah semuanya dihasilkan didalam kilang Proton?Tidak,ianya memerlukan sokongan ratusan vendor untuk menghasilkan komponen-komponen kecil yang akhirnya disatukan menjadi sebuah kereta.

Berbalik kepada pembuatan MBT yang kompleks dengan sistem persenjataan,perisai aktif,enjin berkuasa,pelbagai sensor dan sistem komunikasi,berapakan kos R&D yang diperlukan agaknya?Belasan bilion?

Malaysia membayar sebanyak USD368 juta kepada Bumar Labedy untuk 48 unit MBT PT91-M Pendekar +14 unit kenderaan sokongan dimana kos seunit lebih kurang USD7.67 juta(RM22.78 juta).Jelas disini membeli adalah lebih menguntungkan berbanding membuat R&D yang mana hasilnya belum jelas samada berjaya atau gagal.

 

Kepakaran

-Pakar dalam bidang seperti ini adalah bermaksud seseorang yang tahu dengan mendalam,banyak pengalaman,dan tahu menjangka keadaan yang bagaimana untuk sesuatu yang dibinanya itu mampu bertahan.Dalam masa yang sama,perlu kekal dalam bajet yang diperuntukkan.Jangkaannya juga wajib mengambilkira perjalanan masa projek dan perkembangan sistem persenjataan masa akan datang.

Untuk satu industri yang sememangnya baru,barangkali R&D akan memakan masa sekurang-kurangnya 8-10 tahun.Jadi,persoalannya adakan kita mempunyai pakar-pakar seperti itu?

 

Vendor

-Membuat sebuah kereta memerlukan pembekal komponen plastik,kerusi,sistem brek,elektronik dan macam-macam lagi.Apatah lagi komponen-komponen sebuah MBT.Adakah kita ada vendor yang mampu menawarkan meriam,sistem pandang malam,enjin,sistem kawalan tembakan,dan pelbagai jenis sensor?Jawapannya memang tak ada.Ok lah,kita beli dari luar saja.So,apa yang buatan tempatannya kalau semua kita beli dan pasang sahaja?

 

Pasaran

-Katakanlah kita berjaya juga menghasilkan sebuah MBT buatan tempatan sepenuhnya yang diberi nama TBM1-Pahlawan(contoh) yang dihasilkan oleh syarikat Ahmad Defence System.Selepas belasan bilion dihabiskan untuk menghasilkan MBT pertama,berapa unitkah yang perlu dijual untuk mendapatkan keuntungan?Katakan kerajaan Malaysia membeli sebanyak 50 unit dengan harga RM20 juta seunit,syarikat Ahmad Defence System hanya mendapat RM1 bilion.

Kenapa 50 unit sahaja,bukan 200-300 unit?

Sebelum PT91-M terpilih,Malaysia pernah dioffer MBT K1M buatan Korea Selatan tetapi ditolak kerana jumlah ditawarkan terlalu banyak iaitu 210 unit.Rupabentuk mukabumi Malaysia yang agak ekstrim tidak mengizinkan keberkesanan peperangan MBT yang banyak.

Memandangkan Malaysia hanya mahu 50 unit MBT TBM1-Pahlawan,maka syarikat Ahmad Defence System terpaksa meneroka pasaran luar.Agak-agak MBT TBM1-Pahlawan mampu tak bersaing kontrak dengan MBT Leopard,Abrams,T90,Leclerc,dan lain-lain model yang dihasilkan oleh syarikat berpengalaman dan sudahpun terbukti keberkesanannya?

 

So,berdasarkan beberapa kekangan diatas,adalah lebih baik Malaysia menjadi pembeli sahaja.Penerangan ini adalah berdasarkan pengetahuan cetek aku sahaja,maka ianya dibuat dengan seberapa ringkas tanpa menyentuh aspek-aspek sains,hukum fizik mahupun kajian doktrin peperangan.

Kalau masih tak faham,boleh bawak berbincang…

Post a Comment

Monday, April 15, 2013

Thursday, April 11, 2013

Selamat Hari Jadi Dhia Fatheeya

SELAMAT ULANGTAHUN HARI LAHIR DHIA YANG PERTAMA!

IMAG0850

Hari ni,11 April 2013 adalah ulangtahun pertama hari lahir Dhia Fatheeya,anak perempuan sulung babah.Sepanjang setahun bersama-sama membesarkan Dhia bersama isteri tersayang,terasa cepat masa berlalu.

Alhamdulillah Dhia sangat jarang demam,berselera makan,kurang masalah kembung perut dan aktif umpama budak lelaki.Sekarang babah selalu minta ibu balik kerja cepat sebab babah nak tengok Dhia main dan berjalan-jalan dalam rumah kecik kita.Kat sini babah nak listkan perangai anak babah sepanjang satu tahun ni:

1.Dulu sombong dengan babah,sekarang asyik mengekor babah

2.Suka bermain dengan remote control TV/Astro,handphone,kabel USB,dan sekarang ni suka menyelak majalah Perajurit babah

3.Tak suka mandi air terlalu sejuk

4.Tak suka makanan yang panas

5.Takut dengan kereta kebal remote control M1 Abram babah

6.Suka tutup TV

7.Suka seluk plastik beras dan tabur beras

Ada beberapa lagi tapi babah tak sempat nak tulis banyak-banyak sebab sibuk hari ni.Babah cadang nak beli kereta bateri untuk Dhia naik dalam rumah,tapi bajet babah dah habis ibu Dhia pau masa kita pergi Pulau Pangkor minggu lepas,hehe!

Malam ni kita makan kek ya?Babah belanja.Satu lagi,kalau Dhia pandai main internet nanti,taip je nama Dhia Fatheeya kat Google Images,confirm keluar muka Dhia.

Happy Birthday Dhia!!!

 

DSC01082

Dhia,ibu dan babah sayang Dhia sangat,tahu?

Post a Comment

Wednesday, April 10, 2013

Samseng SMKTHO Dalam Hati Ada Taman

 

Samseng betul bebudak sekarang ya?

 

Sehari dua ni,tersebar video pembuli level amatur kat Facebook yang sebelumnya diupload ke YouTube.Dari laman BlogSerius,aku buka link yang disediakan iaitu link khas berkenaan profil suspek pembuli SMK Tun Hussein Onn.Kandungannya adalah beberapa suspek yang dikenalpasti dari video tu.

Bukti samseng-samseng ni tidak mempunyai anggota badan bernama otak ialah kebodohan mereka merakam kejadian tersebut dan double bodoh lagi bila diupload pula ke YouTube.Maybe tujuan utama diorang adalah untuk memalukan mangsa,tapi karma untuk pembuli double bodoh tadi ialah mereka menjadi buruan polis.

Malang sekali muka dapat dicam hasil bantuan orang ramai dan video ini sebagai bukti.Agak-agak boleh kata video ni fake tak?Hahaha!Mau famous ya?Now bolehlah kamu semua mereput sebagai manusia yang useless.

7658f4ed-3122-4a67-8c73-4bfa9ca09b79

Ni salah seorang dari geng pembuli amatur yang jelas kelihatan.Mangkuk ni juga memiliki sebuah blog berkaitan percintaan beliau.Ni nama dia samseng taman bunga.Ko tak pernah tengok cerita Crows Zero ke?Samseng sekolah macam Takiya Genji mana ada jiwang macam ko,tahu?

Ha satu lagi,mangkuk ni juga semakin glemer bila entri bodohnya mendapat 227 komen.Bukan pasal puji awek dia,semuanya maki hamun belaka.(Tapi ada jugak yang sempat promote link “Kaedah Pancutkan Suami”,adoiii…)Ada satu dua komen yang terlebih cool,perkara ni bukan mistake dalam kehidupan.Ini adalah mencari masalah.Berani buli,berani tanggung.

Secara amnya,aku tak suka sebarang unsur keganasan walaupun aku suka dunia militari dan berulangkali menonton Crows Zero/Once Upon A Time In High School.Apatah lagi diperingkat sekolah dengan jumlah pembuli jauh lebih ramai dari mangsa.Zaman sekolah aku dulu ada juga gaduh-gaduh,tapi one on one la.Mentang-mentang la ketua kelas kecik,tak melawan pulak tu,seronok korang buat macam punching bag ya?

Batch-batch bawah aku dulu ada kes kematian berkaitan kes buli ni.Tapi yang mati bukan mangsa,tapi si pembuli.Khabarnya mangsa sempat membalas dengan satu tumbukan didada pembuli,lethal blow kata orang putih.Terus arwah.Malang sekali kalau macam tu,hilang nyawa masa tengah buli orang.

So,sesiapa yang kenal diharap dapat membantu pihak polis mencekup mangkuk-mangkuk ni.Disebabkan aku ni seorang yang cool,aku malas nak tinggalkan komen ajak budak ni gadoh.Lagipun budak ni and the gang tak gentleman dalam beradu tenaga.Not worth it.Polis akan cari korang macam buru saki baki pengganas Kiram.

Sekian.

Post a Comment

Penangguhan Perjanjian Program MMRCA India

Aku ada terbaca di laman Facebook berkenaan 'gangguan' dalam perolehan pesawat MMRCA Indian Air Force melibatkan calon pilihan mereka iaitu Dassault Rafale.Pembelian yang sepatutnya dimuktamadkan pertengahan April ini ditangguhkan kerana terdapat beberapa isu perjanjian yang tidak dapat dipersetujui kedua-dua pihak.
Pelan asal pembelian 126 unit pesawat tempur baru oleh kerajaan India ialah untuk menggantikan ratusan pesawat MiG-21 yang bakal dipencenkan,dimana spesifikasinya berada diantara Su-30MKI yang canggih dan pesawat tempur ringan HAL Tejas.Di peringkat awal,India menyenaraikan calon-calon dari firma Dassault(Mirage 2000-5,Rafale),BAE/SAAB(JAS-39 Gripen),EADS/BAE (Eurofighter Typhoon),Lockheed (F-16 Block 70),Boeing (F/A-18 E/F Super Hornet)dan Rosoboronexport (MiG-35 TVC).Di peringkat akhir,hanya dua yang disenaraipendek sebagai calon utama iaitu Rafale (L1) dan diikuti Typhoon (L2);dimenangi oleh firma Dassault.
Kerajaan India meletakkan bajet antara $80-$110 juta untuk kos seunit dimana 18 unit akan dibeli siap untuk diterbangkan,manakala baki 108 akan dibina oleh HAL(Hindustani Aeronautic Limited) dibawah program transfer of technology(ToT) dalam masa enam tahun.Kos keseluruhan semasa itu dianggarkan $10.24 bilion(kos terkini hampir $20 bilion) dengan perjanjian pembelian termasuk ToT,lesen produksi,dan sokongan penyelenggaraan.

 

rafale_show9

Bagaimanapun isu yang timbul ialah firma Dassault meminta kontrak perjanjian dibuat berasingan antara pembelian 18 unit dan juga 108 unit yang bakal dibina oleh HAL.Antara isu lain ialah pihak Dassault meragui keupayaan dan kapasiti HAL untuk memasang pesawat tersebut.Perjanjian seperti ini begitu kompleks,dimana berlaku percanggahan berkenaan soal jaminan kualiti pesawat samada dibawah tanggungan HAL atau Dassault.
Desakan kementerian pertahanan India untuk meningkatkan hasil peralatan kententeraan buatan tempatan juga menimbulkan keraguan samada syarikat tempatan mempunyai teknologi maju dan pekerja terlatih untuk membina peralatan pertahanan yang sofistikated.Walaupun Dassault bersetuju untuk membekalkan peralatan dan kit pemasangan kepada pihak HAL,pihak Dassault tidak akan memainkan sebarang peranan didalam proses pemasangan.
Sekiranya keadaan berlanjutan,adakah India akan beralih kepada pilihan kedua (L2) iaitu Eurofighter Typhoon?
Rafale dan Typhoon adalah dua produk yang terhasil dari pecahan persepakatan negara-negara Eropah.Ianya boleh dikatakan seperti kolaborasi Jerman-Amerika yang mana akhirnya masing-masing membina kereta kebal utama Leopard dan M1 Abrams secara bersendirian.Perancis menarik diri dan membangunkan Rafale,manakala Typhoon dibina oleh Eurofighter GmbH,iaitu konsortium tiga buah syarikat,EADS,BAE dan Alenia Aeronautica.
Bezanya ialah setakat ini Eurofighter berjaya menjual Typhoon kepada Arab Saudi sebanyak 72 unit dan terdapat beberapa lagi negara berpotensi,manakala Dassault masih lagi mencari pelanggan luar yang pertama.Program MMRCA India ini adalah antara kontrak perniagaan yang besar,dan pastinya memberi impak berkaitan reputasi pembuat pesawat tempur yang terpilih sebagai pemenang.

Berita terbaru,Perancis ‘terpaksa’ mempersetujui tawaran kontrak bernilai hampir $20 bilion itu jika mahu menjual Rafale kepada India,dengan syarat Dassault akan menanggung jaminan untuk 108 unit pesawat Rafale hasil pemasangan HAL.
Bagaimana pula dengan Malaysia?Ramai menggemari Typhoon,tetapi harganya sangat mahal berbanding Rafale.Apapun,biarlah mereka-mereka yang berada di barisan hadapan membuat keputusan akhir untuk memilih pesawat tempur terbaik untuk bergandingan dengan Su-30MKM dalam mempertahankan ruang udara Malaysia.Disamping membeli pesawat,faedah untuk syarikat tempatan turut menjadi kriteria utama.

 

*Berkemungkinan besar IAF akan menambah kuantiti Sukhoi Su-30 sehingga berjumlah 200 unit dalam masa tiga atau empat tahun akan datang sekiranya perjanjian kontrak pembelian Rafale menemui jalan buntu.-dailypioneer

 

Sumber:

-defenceindustrydaily.com

-in.reuters.com

-timesofindia

Post a Comment

Tuesday, April 9, 2013

Cuti-Cuti Di Pulau Pangkor:Part 2

Teluk Dalam ialah sebuah perkampungan nelayan tradisional yang cantik,dan terletak berhampiran lapangan terbang Pangkor.Di kawasan Telok Dalam tak ramai orang,memang sesuai kalau nak berehat-rehat.Lebih kurang 15 minit di Teluk Dalam,aku terpaksa berpatah balik ke chalet bila rintik hujan menjadi semakin kasar.
Aktiviti meronda pulau diteruskan sebelah petang selepas makan tengahari.Dari restoran melayu yang terletak di pekan Pangkor,kami ke Kota Belanda iaitu sebuah kubu binaan Belanda yang terletak kira-kira 5 minit dari pekan Pangkor.Kelajuan menapak mungkin akan memakan masa lebih setengah jam.Mujur dah sewa motor.

IMAG0899

IMAG0900

IMAG0902

IMAG0906


Kota Belanda dibina pada 1670 oleh atuk kepada moyang Robin Van Persie untuk penyimpanan dan perlindungan bekalan bijih besi dari Perak.Pada tahun 1690,pemberontakan orang Melayu telah berlaku di Perak dan tempat ni dimusnahkan.Pada tahun 1973,orang Melayu membina semula kota ni selepas 283 tahun,dan tempat ni digazetkan sebagai tapak bersejarah dan monumen purba.
Lepas tu anak aku meragam sebab penat agaknya,terpaksalah kami balik ke chalet.Wife aku meninggalkan anak aku yang tengah tidur untuk berjalan-jalan tepi pantai dengan kengkawan dia.Aku ni pulak dah menggigil tangan nak memancing sebab brader-brader dua orang tu dah hilang pergi memancing kat jeti Teluk Ketapang.
Kebetulan anak aku pun tetiba bangun dari tidur,dan aku angkut dia bawak pergi memancing.Rasanya tak pernah orang buat kot bawak anak umur setahun pergi memancing.Anak perempuan pulak tu.Sempat la setengah jam aku labuh umpan sebelum aku rasa leceh pulak nak jaga dua benda.Mana nak jaga pancing,nak layan anak aku berjalan-jalan atas jeti lagi.Akhirnya aku pun bungkus pancing,balik chalet.Malam nanti repeat semula port tu.

IMAG0915[1]

Ini je yang join tak termasuk suami-suami

 

Jam 8.00pm,semua berkumpul di lobi untuk bersama-sama ke tempat barbeku.Ini pun dan diuruskan lebih awal walaupun asalnya diorang nak cancel sebab ada pertambahan bajet.Entah macamana diorang kira pun aku tak tau.Rupanya barbeku dahpun siap dibakar lebih awal.Dengan bayaran satu kepala RM25,menu yang ada ialah nasik goreng,kepak ayam,sotong besar ibu jari yang dicucuk dengan lidi sate,sosej,udang saiz L,ikan talang,kerang bakar,air oren dan potongan tembikai.
Bab BBQ ni aku memang tak puas hati langsung.Bahan-bahan cap ayam habis.Ikan talang dan sotong sebesar ibu jari adalah fail teramat untuk bajet sekepala RM25.Pastu tak boleh enjoy lelama plak tu sebab hari hujan.Huhhh!Menyirap sungguh.
Usai hujan,kami bertiga kembali menguji penghuni perairan Teluk Ketapang,cehh!Ayat tak boleh blah!Aku kembali menggunakan kaedah paling asas iaitu kaedah bottom dengan batu hidup.Panjang perambut aku rasa sehasta setengah kalau tak salah.Walaupun perairan Teluk Ketapang dasarnya berpasir,arus didasar agak kuat.Ombaknya pun boleh tahan besar,boleh board surfing.Akibatnya perambut aku yang panjang teramat itu berpintal-pintal bak rambut beach boy yang menjual souvenir depan simpang ke chalet aku menyewa.
Aku pendekkan perambut lebih kurang 30cm baru ok.Tapi umpan udang kopek selalu hilang menandakan kawasan ni dipenuhi ikan kecik,terutamanya gelama.Disebabkan menyandarkan pancing ke pagar jeti tak boleh menunjukkan getuan ikan(siap loosekan drag tuuuu..),aku terpaksa memegang pancing sambil jari telunjuk merasa getuan halus di tali pancing.Hasilnya,tak sampai dua minit,gelama pertama naik.Dalam tempoh kurang 20 minit,tiga gelama masuk dalam plastik dan selebihnya rabut sebab cepat sangat sembat pancing.Semuanya disyaki gelama.Bolehlah daripada buta tak dapat apa langsung.Menjelang jam 12 malam keatas,tak ada lagi getuan ikan.Ikan pun tidur agaknya.Kami tunggu lagi sampai jam 1.00am,lepas tu terus balik.
Pagi Ahad,aku kebandar semula untuk mengeluarkan duit.Walaupun semuanya dah dibayar,ada juga bayaran tambahan secara tiba-tiba untuk belanja apakebenda entah.Hampir licin RM200 yang asalnya aku reserve untuk belanja ekstra.Terpaksa aku keluarkan lagi RM250 untuk membeli cenderamata.Aku cuma beli produk hasil laut Pangkor iaitu empat bungkus cucu kembong 1/2kg setiap satu.Campur beberapa lagi produk makanan kat kedai tu,semuanya RM96.++.Ditambah lagi beli fridge magnet,keychain dan dua helai t-shirt budak,keluar lagi duit RM70.++.

IMAG0916

Anak,cucu,cicit dan piut ikan yang aku rasa tak ada kat tempat lain

IMAG0918

Pengangkutan awam rasmi di Pulau Pangkor


Kami bertolak dari chalet di Teluk Nipah ke jeti feri lebih kurang jam 11 pagi dengan bayaran van teksi RM15.Kali ni feri memang penuh kaw-kaw sebab hari Ahad,ramai yang turun ke Pangkor.Bermula jam 3.00pm hari Jumaat hingga jam 12.00pm hari Ahad,bayaran parking tidak berbumbung di Jeti Marina Island ialah RM20.Walaupun kat tiket ditulis RM15,tak tahulah apa benda yang RM15 nya samada per day atau per entry.

Percutian tu agak menyeronokkan kecuali ada beberapa perkara yang boleh diperbaiki:


1.Membuat kiraan yang tepat supaya tiada additional cost secara tiba-tiba.Yang ni sangat penting.Kejap-kejap mintak topup bajet,kalau lima nam ringgit tak apalah,ni sampai ratus-ratus.Ingat duit boleh kutip tepi pantai macam kutip kulit kerang agaknya.


2.Barbeku sejuk tepi pantai tu memang tak ohsem langsung.Bolehlah diblacklist saja makcik tu.

3.Soal makan,baik diuruskan sendiri.Sendiri makan,sendiri bayar.

 

Dengarnya lepas ni nak ke Tioman pulak.Hmmmmm…

Post a Comment

Cuti-Cuti di Pulau Pangkor:Part 1

Hujung minggu lepas aku ke Pangkor pulak menemankan wife aku gathering dengan coursemate masa dia kat UMS dulu.Aku ni ok je bab meneman,lagipun dalam kepala aku dah dirancang aktiviti untuk mengelakkan kebosanan menunggu orang perempuan bergosip.Semuanya dahpun diuruskan oleh wife aku dan kawan dia yang bertindak sebagai event organizer.Aku cuma perlu membawa diri dan yang penting set pancing baru untuk diuji.

Selepas mengepam bahanapi sebanyak RM40,jam 10.30am aku memulakan perjalanan dari Seksyen 4,Kota Damansara.Macam selalu,aku pilih jalan biasa dari Sungai Buloh-Kuala Selangor-Sabak Bernam-Sri Manjung dan seterusnya Jeti Marina Island.Sebelum tu aku sempat singgah menunaikan solat Jumaat di sebuah masjid yang terletak di Kampung Lekir,Manjung,Perak.

Perkara seterusnya ialah mencari parking di tempat letak kereta di Jeti Marina Island.Informasi asal ialah parkingnya berbumbung,tapi nampaknya bukan di jeti ini.Aku dihulurkan tiket yang tertulis tarikh hari tu beserta tulisan RM15.00 dengan dakwat pen merah.Malas nak tanya banyak,aku parking saja sebab dah letih plus lapar.

IMAG0882

Dhia muka ketat sebab dah penat

Selepas membaham mi rojak dan cendol pulut yang tak berapa nak sedap dengan harga RM12.60,kami menunggu feri.Masa ni la aku berkenalan dengan suami-suami kengkawan wife aku yang agaknya mindset diorang pun sama macam aku;memancing.Termasuk aku,ada tiga lelaki yang semuanya membawa joran,cuma joran diorang tak macam aku punya yang ultra-kiasu.Macam nak memancing ikan GT.

Tambang feri ke Pulau Pangkor ialah RM10 untuk dewasa,pun telah diuruskan lebih awal.Memandangkan awal petang Jumaat,orang tak ramai.Perjalanan ke pulau lebih kurang 15 minit,dan terus naik van teksi warna pink,teksi rasmi Pulau Pangkor.Kami menuju ke chalet yang terletak di Teluk Nipah.Pangkor Bay View rasanya.

Aktiviti petang orang perempuan ialah mandi kolam dan kami yang lelai ni memilih untuk merecce port-port yang sesuai untuk melabuhkan umpan.Disebabkan tak ada transport,kami menyusur pantai dengan mobiliti kaki.Menapak la tuhhh!

IMAG0887

jenjalan cari port mancing

 

Selesai makan malam beramai-ramai,kaum wanita meneruskan aktiviti bergosip di salah sebuah bilik kengkawan diorang yang masih bujang.Kami bertiga balik kebilik menyiapkan perambut dan bergerak ke lokasi berbatu di bahagian hujung Teluk Nipah.Memandangkan waktu tu dahpun jam 10,kami memilih tempat yang agak senang nak diduduki iaitu sebuah batu besar.Nak explore lebih-lebih tak boleh juga,takut tak boleh balik kalau air pasang.
Akhirnya labuh ajelah umpan kat area tu.Aku pakai pelampung yang berumpankan udang kopek walaupun yang lain guna kaedah bottom fishing.Sebabnya masa beli umpan,budak kedai pancing tu cakap area ni banyak karang.Possibility nak sangkut memang tinggi.Memang betul,dua lagi pancing tu sangkut semua.Dah sangkut tu tak apalah,kot-kot ada ikan yang sudi bedal umpan,boleh juga terlepas dari karang.Malangnya pancing senyap sampai jam 12.15am.Aku lipat pancing,dan yang berdua lagi ikut sama bungkus.Balik bilik tidorrrr lagi baik.
Cadangnya nak mengeteh dulu semasa perjalanan balik,rupanya kat sini perniagaan sampai jam 12.00 malam sahaja.Yang meriuhkan kawasan Teluk Nipah ni ialah remaja-remaja tempatan yang bermotorsikal.
Pagi Sabtu,aku dan wife aku breakfast di sebuah gerai disebelah kiri jalan masuk ke chalet.Sarapan maggi goreng dua pinggan + dua minuman panas berharga RM12.++.Agak mahal,tapi tak apalah.Mungkin faktor pengangkutan menyebabkan barang-barang keperluan kat sini berharga sebegitu.Satu lagi sebabnya adalah kekurangan pilihan.Maka ada pihak yang mengambil kesempatan mencekik darah pelancong dengan harga makanan yang merepek habis.Contohnya abang Zamil,seorang mejar tentera dan isterinya bersama anak berusia empat tahun,harga nasi lemak breakfast diorang bertiga ialah RM25.
Nasihat aku,sesiapa nak datang sini bercuti,bawalah duit tunai agak banyak.Lepas tu jangan memandai order ikan bakar sebelum tanya harga.Kang tak pasal-pasal balik bilik pakai spender.
Selesai breakfast,aku menyewa motorsikal dengan bayaran RM30 sehari dari pihak chalet tempat aku menginap.Pulau Pangkor ni agak luas,rugi kalau tak explore semua.So pagi tu aku dan family menunggang Honda Wave 100 dengan sprocket yang dah tajam ke pekan Pangkor berhampiran terminal feri untuk mengisi minyak.Sekali lagi aku berjumpa stesen minyak BuraqOil.Sebanyak RM4 petrol RON 95 formulasi saintis BuraqOil diisi ke tangki dengan aras hampir penuh.
Dalam cuaca gerimis,kami berpatah balik ke Teluk Nipah melalui Pasir Bogak dan Teluk Ketapang lalu meneruskan perjalanan ke Teluk Dalam.Jalanraya kat sini memang ekstrem ya tuan-tuan.Laluan mendaki dan turun bukit yang curam,jalan sempit,selekoh tajam dan van teksi pink yang dipandu laju perlu diberi perhatian.

 

IMAG0892

Pantai Pasir Bogak;ibu Dhia dengan helmet perang

IMAG0895

Bot buruk dipantai Teluk Dalam

Bersambung di Part 2…

Post a Comment

Monday, April 8, 2013

Journey To Kuala Kurau

Hujung minggu beberapa minggu lepas boleh dikatakan antara hari yang paling banyak perjalanan dalam hidup aku.Perancangan awal untuk ke rumah saudara jauh sebelah mak aku ditambah dengan perjalanan tambahan disaat akhir,menjadikan sepanjang hari kereta aku bekerja keras.
Mak aku dilahirkan di Kuala Kurau,Perak sebelum arwah atuk dan nenek sebelah mak aku membuat keputusan berhijrah ke Sekinchan Selangor.Tahun bila aku tak pasti,mungkin awal 70-an dulu.Oleh sebab itulah masih ada cabang saudara-mara yang tinggal disana.Kali terakhir mak aku kesana mungkin ketika zaman remajanya dulu.
Di pihak aku walaupun pertalian saudara sudah agak jauh,tidak ada salahnya untuk mengenali cabang-cabang persaudaraan walaupun mungkin kunjungan ke Kuala Kurau Perak itu adalah yang pertama dan terakhir dalam hidup aku.Lagipun,best apa berjalan ke tempat orang.Sekurang-kurangnya...”oh,aku pernah sampai sana”.Pernah tengok stesen minyak Buraq Oil?Haaa,nanti aku cerita.
Persediaan pertama adalah memastikan kesihatan kuda tunggangan aku.Dari segi enjin tak ada masalah sebab balik dari kenduri di Alor Star dulu aku dah tukar minyak enjin semi sintetik Perodua.Paling pekak pun boleh lagi belasah sampai 7000km.Tapi masalah yang satu ni memang wajib kena atasi.Aku perasan handling kereta aku semakin sampah masa perjalanan pergi balik ke Alor Star tu.
Sabtu lepas aku bercadang nak rotate tayar memandangkan dah hampir setahun dilenjan lepas tukar rim.Bila nak rotate dah tentu kena balancing semula.Masa balancing la baru aku perasan rim dah hampir kesemuanya bengkok.Tak repair tak boleh juga sebab driving pun dah tak best sebab vibration kuat.So,dua rim yang paling teruk bengkoknya terpaksa dibakar dan diketuk semula.Kos pembaikan sebiji rim RM80.Repair dua biji rim+balancing+rotate telah mengepau bajet aku sebanyak RM188.
Aku pun tak sangka agak fragile juga rim-rim ni sebabnya sesekali bila aku check lepas mengharung perjalanan yang teruk,rim nampak ok je.Rupanya bahagian dalam rim yang menerima lebih tekanan setiap kali aku mengharung jalanraya Malaysia yang teramat cantik ni.Aku ni pulak jenis takde nak berhati-hati sangat sebab aku yakin suspensi aku tak keras mana pun.Nampaknya lepas ni aku tak boleh terlalu ambil mudah permukaan jalanraya yang akan dilalui.Konfigurasi tayar 205/40/R17 memang tak boleh belasah lasak sangat.Mungkin lepas ni kalau aku tukar tayar lagi,mungkin aku akan trade in dengan rim 16 sahaja.Pakai rim 17 memang kereta nampak hensem,tapi kalau asyik bengkok je lama-lama rim pun dah tak kuat lagi.
Ada member yang suggest rim original(rim aku pakai sekarang ni SSR Type C RS imitation dari Taiwan),masalahnya rim original mahal nak mampos.Dengarnya rim secondhand halfcut Jepun saiz 17 inci dengan PCD 100 empat lubang boleh cecah 6k tuh!Rim dah 6k,takkan sarung tayar cap ayam kot.Koman-koman kena pakai Potenza,baru kena gaya.Dengan pendapatan aku suami isteri rasanya lebih bijak untuk membeli keperluan dapur daripada meleburkan duit kearah itu.
Petang Sabtu selepas Maghrib,aku dan keluarga bergerak ke Sekinchan.Mak aku dan adik-adik aku dahpun sampai ke Tali Air 8 lebih awal.Lepas check in Harbour Viev Hotel,pergi makan sekejap,lepas tu gerak ke rumah arwah nenek aku.Lebih kurang jam 11.30pm,balik semula hotel.Tujuan aku memilih untuk tidur hotel adalah kerana nak mengelakkan kesukaran menunggu giliran mandi dan juga mengawal anak kecik aku yang maha cergas itu.Kat hotel pun orang dah nak tidur,dia masih mundar-mandir meronda satu bilik.Bayangkan kalau tidur kat rumah nenek aku.Habis merata dia merayap.
Lebih kurang jam 3.00 pagi wife aku dapat panggilan dari mak mertua aku yang bagitahu anak saudaranya meninggal dunia di Lumut,Perak.Katanya jenazah dahpun dalam perjalanan ke Terengganu untuk dikebumikan di kampung halaman emaknya.
Keesokan pagi,lebih kurang jam 7.45,dengan tiga buah Myvi dan sebuah Vios kami semua memulakan perjalanan.Hasil perbincangan dengan wife aku,kami buat keputusan untuk singgah ke Pengkalan TLDM Lumut untuk menziarahi jenazah dengan harapan sempat sampai kesana sebelum jenazah dibawa ke Kuala Terengganu.
Sebaik melepasi jambatan Sungai Bernam,aku terpaksa menukar mod pemanduan ekonomi kepada mod sport untuk mengejar masa.Mujur jalanraya yang menghala ke Hutan Melintang,Perak agak baik,lebar dan lurus untuk mengizinkan aku memandu pada kelajuan hampir 140kmj dikawasan kampung.Lebih kurang jam 9.00am,maka sampailah kami di pintu masuk Pengkalan TLDM.Group lain yang terus ke Kuala Kurau dahpun sampai ke kawasan Pantai Remis.Alhamdulillah,kami sempat menatap wajah arwah adik Ika dan turut serta menyertai solat jenazah.
IMAG0843
Selepas van jenazah mula bergerak ke Kuala Terengganu,kami singgah sekejap di rumah AyahMan(panggilan untuk pakcik wife aku) dan menyambung semula perjalanan ke Kuala Kurau sekitar jam 10.30am.Perjalanan sejauh 134km ni melalui jalan kampung merentasi Pantai Remis,Terong,Lebuhraya Utara-Selatan dari tol Changkat Jering dan keluar di tol Taiping Utara,dan melalui Jalan Gula.
IMG-20130327-WA0001
Salah satu jambatan yang banyak di Perak

Walaupun ada bantuan GPS Waze,ianya tidak banyak membantu sebab lokasi rumah yang nak dituju ni ditengah sawah dan tiada maklumat dalam pengkalan data GPS.Dengan tangki bahanapi yang semakin susut dan lokasi rumah yang tak dapat dikenalpasti,agak menggelabah jugalah memandu dikawasan kampung yang dikelilingi sawah padi.Ada juga aku terserempak beberapa stesen minyak mini dengan nama dagangan BuraqOil,tapi agak suspen juga aku nak singgah memenuhkan tangki.
Walaupun jenamanya agak kelakar,setelah diGoogle jenama bahanapi ni agak popular di perkampungan kawasan utara Semenanjung.Akhirnya jumpa juga stesen minyak berjenama komersil,BHPetrol di pekan Kuala Kurau.
Lepas isi penuh kat stesen minyak BHP,aku teruskan lagi perjalanan sampai ke Balai Bomba Kuala Kurau dan menunggu adik aku jemput,hasil bantuan GPS location sharing.Keluar dari jalan utama,kami memasuki jalan kampung yang sempit dan sungguh 60-an.Memang anak kampung kat sini toksah berangan la nak lowered dan pakai tayar low profile.Elok beli Perodua Kembara 2ndhand.
Kereta terpaksa diparkir jauh dari rumah kenduri dan ditambah dengan cuaca Khatulistiwa jam 1.30pm,memang mencabar betullah nak makan nasi minyak orang Kuala Kurau ni,heeee!
Persekitaran kampung Parit Abas,Kuala Kurau ni memang terasa suasana kampungnya.Dikelilingi sawah padi yang luas,aku boleh bayangkan kesukaran hidup kat sini sekitar tahun 60-70-an dulu.Petak-petak sawah agak berselerak,dan sistem jalan kampung yang sempit mungkin disebabkan kawasan ni tidak dirancang dengan baik diawal pembukaannya dulu,berbanding kawasan Sekinchan yang agak baik susunatur jalan kampungnya.Tak percaya boleh tengok Google Earth.Dulu-dulu orang tak sangka kereta banyak macam sekarang.
Walaupun perjalanan agak mencabar dan meletihkan,aku tetap seronok sebab dapat menjejakkan kaki di tempat kelahiran mak aku dulu.Dalam masa yang sama,sempat juga singgah ke Lumut.Sebenarnya aku suka bila ada peluang masuk kedalam kem tentera,tapi saja suka-suka nak masuk dah tentu la tak boleh.Lagipun tujuannya nak menziarahi jenazah,bukan nak jalan-jalan dalam kem.Aku cuma dapat tengok kapal TLDM dari jauh je,itupun tak nampak nombor pennant.Entah KD apa agaknya tu.
Tepat jam 3.00pm,aku gerak balik Damansara semula.Perjalanan balik agak mudah dengan panduan GPS,tapi aku terus pilih untuk guna lebuhraya.Tak boleh tahan redah jalan kampung.Jalannya taklah teruk sangat tapi terpaksa membontoti kereta lembab memang aku tak boleh tahan.Harapan aku paling lama pun tiga jam dari tol Taiping Utara dan keluar ke tol Kota Damansara.Tapi apakan daya,kita hanya mampu merancang.Sepanjang perjalanan balik hujan turun dengan lebat menyebabkan aku terpaksa berhenti di R&R Gua Tempurung sebab visibility sangat teruk.Ingatkan boleh la nak ke tandas,rupanya R&R Gua Tempurung ni cuma tempat untuk rehatkan badan je.Lebih kurang setengah jam,aku teruskan lagi perjalanan untuk berhenti di R&R Tapah.Punya la ramai manusia.Rehat lagi dalam setengah jam pekena jambu potong sambil menyedut nikotin,baru la rasa agak fresh sikit.
Rasanya hampir jam 8.00pm baru aku sampai ke Damansara.Kat bawah ni summary perjalanan aku Ahad lepas:
1.Sekinchan-Pengkalan TLDM,Lumut=125km
2.Pengkalan TLDM,Lumut-Kuala Kurau=133km (tol RM2.20 dari Changkat Jering-Taiping Utara)
3.A190 Kuala Kurau,Perak-Kota Damansara=295km(tol 34.30 dari Taiping Utara-Kota Damansara)
Jumlah jarak=553km
Kos bahanapi=RM60

Next,Holiday In Pangkor!

Post a Comment

Thursday, April 4, 2013

Apa Itu Macai

Dalam entri pagi tadi,aku ulaskan sikit tentang salah satu manifesto PR.Kalau sekali imbas,maybe ada yang akan fikir aku ni sedikit menentang manifesto tu.Harap tak ada yang salah faham,aku tak menentang,cuma ianya boleh ditambahbaik.Matlamat manifesto pun sebenarnya perancangan untuk kehidupan rakyat kearah yang lebih baik,tak gitu?Harga barang murah ke,mahal ke,kita telahpun dibentuk sejak zaman dahulu untuk mengamalkan hutang...Orang kita suka sangat berhutang.
Oklah,macam yang aku cakap dalam entri tu,aku cuba untuk memahami apakah dia erti perkataan "macai" yang seringkali disebut-sebut dalam apa juga artikel berkaitan politik.Hasil kajian aku sebentar tadi,maksud macai ialah kuli,orang suruhan,dan kasta terbawah dalam satu-satu organisasi.Sebenarnya perkataan macai berevolusi dari perkataan "pencacai" yang kemudiannya diringkaskan menjadi cacai.Kebanyakan dari kita mungkin biasa dengar perkataan "pencacai angkat najis" dari filem P.Ramlee,Seniman Bujang Lapok.So,boleh fahamlah bagaimana low classnya pekerjaan angkat najis ni.
Macai ni boleh juga dianggap sebagai pekerja bawahan,tetapi dalam bidang pekerjaan tak digunakan pulak istilah ni.Sebabnya dalam bidang pekerjaan,segala bentuk kerja yang diarahkan perlu dibuat samada rela atau tidak kerana dibayar gaji.Berbanding dengan "macai" arena politik,mereka menjunjung falsafah pihak yang disokong dengan begitu setia,rela berdebat apa saja walaupun tidak mendapat faedah secara langsung umpamanya bekalan beras setiap bulan.
Apa yang aku faham daripada maksud gelaran "macai" untuk orang-orang sebegitu,ianya tidak dikhaskan kepada mana-mana pihak/parti.Boleh tak aku katakan macam ni,"macai" boleh digunakan pada sesiapa saja yang termasuk dalam golongan seperti yang aku sebutkan tadi?
Sepatutnya boleh kan?

Maksud aku apa guna menuduh orang itu macai,orang ini pun macai.Macai detected!Haha!
Yang pastinya pihak yang memanggil seseorang itu macai,dah tentulah beliau juga berada dikelompok macai.Sebabnya dalam politik Malaysia ni,most butthurt person bila bertekak di internet levelnya macai juga.Cuma pihak yang disokong saja berbeza.Masing-masing tegar mempertahankan pendapat sendiri yang kebanyakannya tidak mengkaji baik buruk isu yang diperdebatkan .Betul tak?
Parlimen pun dah selamat dibubarkan semalam,maknanya tiada pihak kerajaan dan pembangkang sekarang.Semuanya adalah calon-calon kerajaan.Berpolitiklah dengan berhemah,berbicara secara matang,elakkan menghina lawan,dan yang penting bertindak seperti orang yang beragama Islam.Di pihak aku,aku cuma memerhatikan cuaca politik Malaysia,dan undi aku hanya untuk pihak yang "layak" mentadbir Malaysia dengan lebih baik dan seimbang segenap segi.
Memilih mana-mana pihak tidak salah,yang salahnya bila taksub sampai tak sedar diri sendiri juga terjebak dalam golongan "macai".

Post a Comment

Usik-Usik Manifesto PR

Antara perkara yang agak menarik dan hangat dibincangkan sekarang ni ialah salah satu manifesto Pakatan Rakyat berkenaan pengurangan cukai kereta import.Ianya kedengaran sangat menarik kerana kesan langsungnya ialah harga kereta import akan sedikit murah berbanding sekarang iaitu sekitar sekali ganda dari harga jualan diluar negara.Kalau dekat wall Facebook tu melompat-lompat orang suka tengok harga dah kurang separuh.
Yang mana merancang untuk membeli kereta baru,pasti menahan niat buat sementara sehingga manifesto ini direalisasikan.Oklah,pada aku sendiri pengurangan cukai kenderaan import sangat baik.Bayangkan aku sendiri yang membeli kereta tempatan terpaksa membayar lebih RM63,000 untuk sebuah kereta kompak dengan kapasiti enjin 1.3.
Dua tahun pertama bayaran balik pinjaman dengan bulanan RM531 hanyalah untuk melunaskan faedah pinjaman.Itu kereta tempatan.Dengan implimentasi cukai dan faedah pinjaman bank sekarang,aku hanya mampu memandu Mazda 6 dalam mimpi saja.
Sekarang kita tengok sekeliling semasa kita memandu pergi dan balik kerja.Adakah kita berpuashati dengan keadaan trafik dijalanraya?Pergi kerja kena awal walaupun jaraknya tak sampai 30km.Balik kerja 5.30pm,45 minit dah tentu terbuang atas jalan.Ini keadaan sekarang,bayangkan tiga,empat tahun lagi.
Setiap tahun jumlah kereta baru yang didaftarkan semakin meningkat.Adakah ini selari dengan harga kereta tempatan?Orang tetap beli kereta walaupun mahal bukanlah disebabkan penduduk Malaysia berpendapatan tinggi.Puncanya adalah kemudahan pinjaman sewa beli.
Aku tinggal menyewa di kawasan perumahan kos rendah.Menurut kata pembeli rumah kat kawasan rumah aku tu,seunit rumah hanya berharga RM38,000.Itu harga 10 tahun lepas.Rata-rata pembeli rumah kat sini adalah golongan biasa-biasa dan sebahagiannya isteri tidak bekerja.Tapi yang agak menimbulkan persoalan,ada beberapa pemilik rumah yang mempunyai dua,atau tiga kereta.Yang pakai Honda Stream RS-Z pun ada!Harganya dalam lingkungan RM150k,lebih kurang empat kali harga rumah.Kenapa agaknya orang beli juga?
Sebab rakyat Malaysia kebanyakannya mampu,mampu berhutang...
Then kita tengok pulak harga rumah teres dua tingkat sekarang ni.Kawasan baru macam kat Saujana Utama pun dah cecah harga pasaran lebih 300k.Ianya akan terus meningkat ke tahap seterusnya selagi ada permintaan.Asas perniagaan adalah penawaran memenuhi kehendak pasaran.Selagi wujud permintaan yang kuat,soal harga tidak lagi menjadi masalah.
Pelik ke harga rumah makin mahal?Dulu-dulu ya aku pelik,sekarang tak lagi.Kalau aku jadi developer pun aku letak harga mahal,sebab permintaan banyak.Jual seunit teres dua tingkat RM400,000 pun berebut orang beli,apa sebab aku nak jual murah ya tak?
Kereta dan rumah ni lebih kurang je kalau di Malaysia.Mahal-mahal pun orang beli walaupun secara logiknya memang tak mampu.
Berbalik kepada manifesto pengurangan cukai kenderaan,bagi aku ianya baik tapi kesan jangka panjangnya perlu dikaji dulu.Kadang-kadang benda ni dijadikan kayu ukur oleh golongan berpendapatan rendah untuk merasa nikmat memandu kereta import.Segelintir lagi cuma mengambil kesempatan,maksud aku malas.Malas mencari duit ekstra,malas belajar tinggi-tinggi tapi nak hidup bergaya macam orang banyak duit.Golongan yang segelintir ni la yang paling suka sangat-sangat segala benda murah dan free.
Jujur aku cakap,aku pun sama macam orang lain.Suka benda-benda murah.Gaji aku pun tak besar,tapi tak layak mintak BR1M.Macam kat kedai pancing semalam la,ada ke patut kekili pancing harganya RM2200.00.Tapi dah barangnya terkenal dengan reputasi dan kualiti baik,ada peminat tersendiri,suka hati dialah nak jual harga berapa.Tetap orang beli juga.
Akhir kata,daripada menjanjikan kereta murah,ada baiknya diganti dengan rumah murah atau motorsikal kuasa tinggi murah.Banyak juga faedahnya.Harap siapa yang baca ni faham isi penting yang aku nak sampaikan.Read between the lines....

Next time aku nak tulis pasal maksud perkataan "macai" pulak.Glemer betul perkatan tu sekarang.Hehehe!

Post a Comment

Wednesday, April 3, 2013

Dapat Juga RYOBI AP Power II Reel!

Petang tadi aku berjaya mendapatkan kekili sasaran sebagai teman rod Lemax Starmax Z 9 kaki iaitu RYOBI AP Power II 8000.Hasil kajian di forum-forum pancing dengan kata kunci kekili bajet antara RM200-RM400,beberapa jenis kekili dicadangkan antaranya Daiwa Fream J,Banax GT 3000,Ryobi AP Power,Daiwa OpusBull 4500 dan beberapa lagi.
Sesetengahnya menghampiri angka empat ratus,tapi Ryobi AP Power lebih menyerlah dengan reliabiliti dan harganya yang jauh murah berbanding yang lain,kata bebudak dan otai-otai forumlah.Selepas memantau lingkungan harga di forum-forum dan mudah.com,aku dapati harga termurah ialah RM230 di sebuah kedai di Klang.Kalau ada yang murah lagi aku tak pasti.Rezeki la kalau jumpa.
Atas saranan saudara Taufik Azman atau lebih dikenali sebagai Toficx Man dikalangan member-member aku,beliau menunjukkan sebuah kedai pancing di Klang.Lokasinya tak sempat aku nak set dalam GPS.Kedainya kecil sahaja.Di cermin depan kedai terpampang kadbod bertulis "harga tetap".Kompom tak boleh negosiasi nih!Tak apalah,masuk dulu tengok barang.
Ngam-ngam dalam kaca pameran aku ternampak kekili ni berposing cantik dengan tanda harga RM230 sebelah Daiwa Saltiga.Saltiga tu lagi cunlah,tapi tanda harganya agak kabur-kabur sikit,entah RM2200 atau RM220.0.Kalau RM220 memang aku sambar  Saltiga tu.Bila aku tanya tauke kedai yang bermuka ketat sebab tak nak orang mintak diskaun,dia sebut Saltiga tu memang RM2.2k.Fuuuuuuuu!!!
So,aku terus buat-buat jatuh hati kat RYOBI walaupun kecewa dengan harga kekili yang lagi mahal dari downpayment kereta aku.Sebenarnya memang aku target AP Power je,malas nak belek kekili lain.Lepas dikayuh-kayuh sikit dan main-main dragnya untuk dengar bunyi "erangan" mesin kalau ditarik ikan,aku bersedia untuk membayar.
Kemudian baru aku perasan mesin ni tak ada suis anti reverse.Agak terkedu aku sekejap.Lepas bincang2 dengan Toficx Man,aku teruskan niat membeli kekili ni sebabnya fungsi suis on-off anti reverse tak berapa penting sangat.
Oh ya,spesifikasi asas kekili yang beratnya 595 gram ni ialah nisbah gear 5.0:1,drag maksimum 10kg,enam galas bebola,bail arm yang tebal,knob bulat aluminium dan spool dari material yang sama.Kapasiti tali yang boleh dimuatkan ialah 200 meter untuk tangsi berdiameter 0.435mm.Tapi aku penuhkan spool dengan tangsi 25 paun je.Cukup la kot agaknya.
Asyik dok puji je macam tak fair pulak ye tak?Mesin harga macam ni ada beberapa kekurangan.Antaranya berat,lebih setengah kilo tu.Agak bisa-bisa jugak otot lengan aku masa masukkan tali dalam spool.Kedua,tiada suis on-off one way clutch.Istilah one way clutch ni aku tak pasti betul ke tidak,kalau salah harap maafkan.Anti reverse kot.Macamanapun ianya terpulang pada pendapat masing-masing.Yang ketiga,"erangan"nya agak kurang nyaring.Maybe telinga aku yang problem,sebab hari-hari exposed kat bunyi mesin.
Lain-lain semua ok.Informasi tentang penggunaannya di medan pancingan bolehlah korang baca di forum kaki pancing.Yang ni 'bau kedai' lagi,heee!
*Nama lain untuk reel ni ialah Tubertini AP Power.Walaupun rupanya sedikit berbeza pada bahagian spool,sebahagian besar partnya adalah sama.Sangat susah nak mencari review yang baik tentang kekili ni apatah lagi bila ramai yang ragu-ragu ketiadaan model AP Power dalam senarai model di laman web RYOBI.
Kekili ni adalah kolaborasi antara Tubertini dan RYOBI.Untuk review yang agak panjang,boleh baca di totalseamagazine.com.Reviewnya sangat positif dan ada juga jawapan kenapa suis anti reverse ditiadakan pada kekili ni.

Post a Comment

Monday, April 1, 2013

Rod Pancing Lemax Starmax-Z Series

Semalam aku ke kedai TCE Tackle Shah Alam sebab nak beli set pancing baru.Set pancing terakhir yang aku beli sebelum ni sangatlah asas.Bayangkan dengan bajet tak sampai RM100,aku dapat beli rod,kekili dengan tali.Imagine la betapa cap ayamnya jenama yang aku beli.Entrinya ada aku tulis kat sini.Tapi harga bukan penentu hasil pancingan.
Setakat ni set pancing tu tak ada masalah langsung,cuma mungkin tangsinya dah reput.Itu saja.Macamanapun tak mungkinlah aku nak pakai set pancing tu sampai bila-bila.Semalam aku beli rod pancing baru jenama Lemax model Starmax-Z Series.Jenama Lemax ni taklah grand sangat,tapi dari respon yang aku baca kat forum-forum pancing,semuanya berpuashati dengan jenama tempatan ni.

34ceb1e4-056c-4cbc-ba99-11da129a0b5b
Nombor model Starmax-Z Series yang aku beli ialah STS-Z 90HF2 berukuran 9 kaki dengan dua section.Baru puas baling umpan kelaut!Sesetengah spesifikasi rod ni aku tak berapa faham sangat,tapi yang jelasnya rod ni dibina dengan material grafit,tujuh cincin,pemegang gabus,seat kekili grafit,dan dibina dengan ciri GCF(Gradual Curve Fighting).Entah apa kelebihan GCF ni aku tak tahulah,ikan cepat surrender kot.Memandai jerr!
Rod ni dikategorikan sebagai berat,aksi pantas,kekuatan tali 12-40lbs dan berat umpan maksimum sehingga 60 gram.Harganya RM166,tak ada diskaun ahli.
Tali yang aku pilih ialah tangsi monofilamen jenama Tomman Elephant BigFoot berkekuatan 25 paun dengan diameter 0.30mm.Mulanya aku nak beli tali sulam,tapi bila memikirkan bajet…lain kali sajalah.Lagipun tali sulam ni menyerap air,ditambah lagi aku ni agak pemalas dalam menjaga alat-alat pancing,potensi untuk tali mahal mereput adalah sangat tinggi.
Kekuatan tali 25 paun aku rasa dah mencukupi walaupun ada juga terlintas niat dihati nak padankan rod dengan tali 40 paun.Mengikut sejarah pemancingan aku,belum pernah aku daratkan ikan lebih 2kg,hahaha!So,jalan paling bijak adalah memilih tangsi yang patut padan.
Peralatan seterusnya adalah yang paling penting,kekili.Mulanya aku dah pilih kekili jenama Ajiking model Airmaxx 5000.Model ni dilengkapi 7+1 gegalas(bearing),termasuk satu one-way clutch bearing.
Tapi disaat akhir aku perasan tuil on-off one-way clutchnya macam tak ada spring,agak loose gitu.Kebetulan itu je unit yang ada,maka tak jadilah aku beli kekili.Kat kedai TCE Tackle ni tak banyak jenama pilihan,yang ada cuma jenama Tomman,Ajiking,dan Banax.Kekili Banax jenama Korea ni agak ok juga prestasi dan harganya tapi model SX nya kelihatan old school sikit.
Balik rumah buat sikit survey,aku terjumpa satu model yang bersesuaian dengan bajet dan jenamanya yang agak baik iaitu RYOBI AP Power II 8000.

ryobi

Ini antara jenama Jepun tapi harganya berpatutan.Dulu semuanya dibuat di Jepun,tapi sekarang dihasilkan di China.Semuanya berkaitan dengan tujuan untuk menawarkan harga yang kompetitif.Kat Selangor ni tak tahulah berapa harganya,kena rajin meronda dalam minggu ni.

Post a Comment

Mesin Masa?

Percaya dengan pengembara masa?

So far belum ada mesin yang berjaya membawa manusia ke masa silam atau masa depan.Pagi tadi aku baca news kat Dailymail tentang satu lagi video penggunaan gadget yang kelihatan seperti telefon bimbit dan ianya dirakam pada 1938.Klip video ini menunjukkan seorang wanita bercakap dan memegang sebuah telefon bimbit ketika berjalan keluar dari sebuah kilang di Massachusetts.

 

 

Untuk makluman,telefon bimbit mula dicipta sekitar pertengahan 1970-an.Diperingkat ini,telefon bimbit masih lagi bersaiz kotak kasut dan didalam video diatas,wanita tersebut memegang gadget bersaiz kecil,umpama model telefon akhir 90-an.

Berikut adalah beberapa kisah ‘pengembara masa’ yang aku jumpa di Strangerdimension.com.

1.Pada Disember 2005,di wilayah Shanxi arkeologis China membuka sebuah keranda Si Qing berusia 400 tahun yang dipercayai masih belum terusik.Apa yang mengejutkan,sebutir ‘batu’ yang jatuh ketika proses pembersihan keranda adalah sebuah jam tangan cincin dengan jarumnya berhenti pada kedudukan 10.06.

 

timetravelartifactwatch1

Lebih menarik lagi,dibelakang jam tertera tulisan "Swiss”.Hahahah!

Benar atau hoax semata-mata?anda tentukan.

 

2.Gambar dibawah dipercayai ditemui dalam laman web Virtual Museum of Canada dengan captionnya bertulis,’Kekayaan Sejarah dan Budaya Kanada’.Ianya adalah gambar pembukaan jambatan South Fork di Gold Bridge,B.C,Kanada pada awal 1940-an.

Apa yang menjadi tandatanya ialah kewujudan seorang lelaki memakai pakaian dengan fesyen moden,jauh berbeza dengan pakaian kebanyakan lelaki dalam gambar tersebut.

 

timetravelermuseumphoto (1)

 

3.Ini adalah keratan dari filem Charlie Chaplin bertajuk ‘The Circus’ yang dibuat pada tahun 1928.Kelihatan dua orang berjalan dibelakang kuda belang,seorang lelaki dan diikuti seorang wanita yang agak berumur.Wanita tersebut bercakap dan memegang sesuatu yang kelihatannya seperti telefon bimbit.

 

 

Contoh ni pulak adalah pengembaraan ke masa depan.Seorang lelaki Sweden bernama Hakan Nordkvist mengatakan pada 30 Ogos 2006 beliau telah mengembara ke tahun 2042 dan menemui dirinya sendiri yang berumur 72 tahun.Beliau sempat mengambil gambar dirinya membandingkan tatu yang sama dilengan.Videonya korang boleh tengok kat sini.Korang nilaikanlah ya?Nampak macam publicity stunt jerrr!

 

timetraveltattoo (1)

Post a Comment