Tuesday, October 16, 2012

Toyota Tundra RC

Ini adalah Toyota Tundra double cab versi Tamiya high lift berskala 1/10 yang sudahpun dipasang dan diwarnakan.Aku tak pasti Tamiya jual macamana,tapi rasanya kena assemble sendiri.Dibina dengan banyak bahagian logam seperti chassis,spring dedaun,damper dan gearbox untuk menambahkan ciri realism.Memang macam real lah kalau dibelek gambar-gambar ni.
Tundra RC 1/10 ni seberat 3.1kg,sepanjang 500mm,pacuan syaf 4WD dan digerakkan dengan motor elektrik RS540.Remote controller,bateri,charger dijual berasingan.Harga?Last time aku check kat mudah.my ada orang jual second hand RM2500.Ambooiihhh!
 

Image from Tamiya

Post a Comment