Friday, March 23, 2012

Popular Di Internet

Banyak betul laman sosial sekarang ni.Yang aku pernah guna Friendster dan Facebook.Itupun lepas Facebook makin ramai user,aku terus tinggalkan Friendster.Aku check kat Alexa tadi,Friendster dah terjun tiruk berirama ke tangga 10,251.Tapi bila aku kerap berblogging,lagilah jarang aku buka laman sosial.Boring jugak online Facebook ni.Balik-balik tengok member merepek kat wall.Ada sesetengah tu semua benda nak dibagitau kat Facebook.Paling tak boleh blah,jenis yang share info karut marut.Main hentam je post kat wall.Nak tergelak pun ada.Aduii....

Top 15 Social Network

Ranking Alexa Monthly Visitor(est)
1.Facebook
2
750,000,000
2.Twitter
9
250,000,000
3.LinkedIn
14
110,000,000
4.MySpace
138
70,500,000
5.Google+
N/A
65,000,000
6.DeviantArt
130
25,500,000
7.Live Journal
102
20,500,000
8.Tagged
282
19,500,000
9.Orkut
156
17,500,000
10.CafeMom
1144
12,500,000
11.Ning
339
12,000,000
12.Meetup
509
7,500,000
13.My Life
1670
5,400,000
14.My Yearbook
1732
3,000,000
15.Badoo
112
2,500,000

Top 15 Popular Blog

Ranking Alexa Monthly Visitor (est)
1.HuffingtonPost
122
54,000,000
2.TMZ
407
19,000,000
3.BusinessInsider
546
12,100,000
4.engadget
378
11,500,000
5.PerezHilton
577
10,200,000
6.Gizmodo
472
10,100,000
7.Mashable
323
10,000,000
8.TechCrunch
377
7,500,000
9.Gawker
866
6,000,000
10.lifehacker
819
5,500,000
11.The Daily Beast
1633
5,000,000
12.SmashingMagazine
768
4,600,000
13.Failblog
1038
4,400,000
14.Kotaku
1192
4,100,000
15.boingboing
1784
3,500,000
*banyak lagi statistik di ebizmba.

Post a Comment