Tuesday, March 6, 2012

Dunia Fantasi Vladimir Manyuhin

 

Pernah tengok filem Apocalypto?Tapi cerita tu pasal kemusnahan tamadun orang asli.Memula aku ingat cerita tu tak best langsung,tapi bila DVD tu sangkut-sangkut aku rasa hangin jugak.Maksudnya bestlah tu.

Daya kreativiti tak ada sempadan.Hatta gambar selepas apocalypse pun nampak cantik sebenarnya jika diolah oleh tangan yang super kreatif.Masa aku main game Resident Evil 3:Nemesis dalam platform PSOne dulu,aku memang suka tengok latarbelakang bandar-bandar yang dah ditinggalkan manusia.Kalau dalam dunia realitinya,korang carilah gambar bandar yang ditinggalkan selepas bencana Chernobyl.Agak creepy tapi cantik sebab ada kisah yang menarik disebalik bandar hantu tu.Gambar kat bawah ni adalah karya artis Russia,Vladimir Mahyuhin yang cuba merealisasikan gambaran sebenar selepas apokalips melalui lukisan.

 

Apicalipsys_01-

Apicalipsys_02-

Apicalipsys_04-

 

Banyak lagi gambarnya kat sini

Post a Comment