Wednesday, January 11, 2012

Mantap Juga Ping Busuk ni

Memang ampuh!


Apekebenda yang ampuh ni?Cer citer skit?
Minggu ni aku agak busy dengan persiapan syarikat menghadapi audit FDA(Food and Drug Administration) dan juga dalam proses mencapai persijilan ISO22000:2005.Walaupun tak terlibat secara langsung,kerjasama semua pihak sangat penting.
Makanya,minggu ni entri agak kuranglah sebab tak dapat mengadap PC.Hari ni ada peluang sikit,aku cuba-cubalah menggunakan khidmat ping entri dari busuk.org.Nama je tak sedap,tapi memang terbukti berkesan beb!Konsepnya sama macam khidmat perkongsian entri yang lain,cuma keberkesanannya lain macam sikit.
Sebelum ni aku pernah juga guna yang lain,tapi tak berapa efektif.Benarlah kata-kata aluan admin dalam Read Me.Sekejap je entri yang aku dah ping,berada di kedudukan teratas carian Google.

Contoh carian untuk Acura NSX Hybrid selepas dipingkan menggunakan busuk.org:



Siapa-siapa yang belum cuba,jom meriahkan busuk.org terutamanya blogger-blogger baru.Maklumlah,masa aku baru blogging dulu pun kalau tak kuat semangat dah lama aku tinggalkan dunia blogging ni.Jenuh buat entri,tapi haram tak keluar dalam Google search.Tapi bila dah faham konsep,sebenarnya simple je.Dengan adanya khidmat ping dari busuk.org ni,makin senang kerja kita.Bukan nak promote kat sini,tapi aku rasa benda ni baik,apa salahnya aku share.

Macam ni baru la semangat nak update,ok ka?

Post a Comment