Tuesday, December 20, 2011

Quad-bike Enjin Ferrari



Quad bike diatas dihasikan oleh Lazareth menggunakan enjin V8 Ferrari dan kotak gear 6 kelajuan BMW M3.Dengan kuasa sebanyak 250hp dan berat sekitar 650kg,hukum fizik menetapkan bahawa rim yang selayaknya dipakai adalah bersaiz 18" dan disarung tayar full slick untuk mengelakkan dari quad bike ni spinning buat donat dari pagi sampai malam.Kelajuan maksimum melebihi 240km/j(ceh,tak laju mana pun..),dan pecutan 0-100km/j tidak dinyatakan berapa saat.
Gua saspek lebih kurang 2.8 saat sebab Ariel Atom,sebuah sport car kecik berenjinkan Honda K20A 245bhp dan berat 612kg mencatatkan pecutan sebegitu.Bezanya cuma sekor quad bike,sekor lagi kereta.
Macam gua cakap tadi,tak laju mana pun 240km/j bukan gua nak kecikkan keupayaan Lazareth Wazuma ni.Masalahnya siapa yang berani duduk atas seat kecik tu dengan pegang handle sambil merempuh angin selaju 240km/j?Kena meniarap macam mat rempit ke?
Kalau penunggangnya mampu melekat atas quadbike ni sampai top speed,memang superb lah!Nasib baik menatang ni lawa,tak jalan pun nampak cun.Harga 1Malaysianya cuma RM824,670.00...

Post a Comment