Friday, October 21, 2011

Bayi Dikelar,Gadaffi Terbunuh

Minggu ni tak ada update kecuali hari ni saja.Tiga hari bercuti,semalam sibuk dengan kerja semula.Nama je cuti Isnin sampai Rabu,tapi banyak kerja.Projek Poster kempen ISO 22000 belum siap lagi komputer pulak kena angkut.Adik aku dihantar bertugas ke wilayah bergolak Somalia Suzhou,China.Gatal nak bawak laptop.
Mujur Kak Min reception bagi aku pakai DELL XPS M1210 dia.
Windows Vista dengan RAM 1Gb je,tapi laju gila...

Okai,cerita panas akhbar dan media maya tempatan minggu ni pastinya kisah Bayi Dikelar Dalam Asrama.Ringkasan,pelajar perempuan 16 tahun yang memberanakkan bayi tersebut membunuh mayat bayinya sebab halangan keluarga untuk berkahwin dengan teman lelakinyaDisyaki meroyan.
.Kelaran dilakukan dengan pisau pemotong sayur sepanjang 15cm.

Fakta kes:
Pelaku:Gadis bawah umur,16 tahun
Senjata:Pisau pemotong sayur
Lokasi:Asrama sekolah
Teman lelaki:Penganggur,27 tahun
Punca:Tekanan perasaan

Hubungan luar nikah dengan gadis bawah umur diletakkan kategori rogol(maaf kalau salah).Halangan keluarga khabarnya kerana gadis masih dibawah umur.Halangan keluarga punya pasal,jadi kes lain pulak.
Kejadian berlaku di Betong.Bukan Bentong ya?Betong terletak di Sarawak.
Dari mana datangnya pisau?Tak tahulah.Siapa yang bersalah?Kita tak layak nak hakimi orang lain.Cuma,bila berlaku kes kehamilan luar nikah,kahwinkanlah saja.Bukan ambil jalan mudah,cuma nak elakkan perkara-perkara yang macam ni terjadi.

Lagi berita terbaru,Kematian Muammar Gadaffi di Sirte,kampung kelahirannya.Konvoinya diserang pesawat drone UAV dan jet Perancis NATO.Dia cedera dalam serangan tu,tapi masih hidup.Beliau ditangkap oleh pemberontak NTC ketika bersembunyi didalam kolong.


Kematiannya akibat kecederaan yang banyak.Kos yang besar dilaburkan untuk menangkap/membunuh Gadaffi.Hasilnya sukses.Samada 'mereka' betul atau salah kita tak akan tahu.Post a Comment