Monday, August 8, 2011

Improving the Appearance of Tamiya Silvia Coppermix

Sementara menunggu buka puasa di rumah abang ipar aku semalam,kitorang meluangkan masa mengemaskan rupa paras Tamiya Silvia Coppermix dia.Sebelum ni housingnya berkeadaan sangat baik cuma susunatur stickernya agak caca-marba,hehe!
Ya,benar,empunya asal kereta Silvia Coppermix ni tangannya bukan untuk kerja-kerja halus,tapi beliau mempunyai dana yang besar.Orang Hollywood cakap 'deep pocket'.Tak kisahlah,kitorang ni memang gatal tangan tengok benda-benda yang macam ni.

Sebelum...




-Rupa sebelum di 'touch up'.Bumper hadapan sedikit pecah sebab owner kedua masih lagi dalam proses mendapatkan Lesen D1GP.
-Bahagian belakang cuma calar-balar sikit.Susunan sticker je yang perlu disusun semula.


-Bahagian driveshaft belakang yang.....(speechless).Ini kena buka balik satu-satu,cuci bersih-bersih.Bukan apa,pasir ni kalau melekat kat moving parts,habislah.Plastik pulak tu.

Selepas satu jam++...



-'Touch up' ringan yang mencukupi untuk mencantikkan sikit rupa asal kereta ni.Salutan sticker bercorak carbon fiber 3D di bahagian hood,bonnet,spoiler dan jugak side mirror.
-Sport rim je yang belum lagi.Abang ipar aku suka pulak kaler fluorescent cam nih.Kalau aku,aku lagi suka kaler gunmetal takpun flat black je.
-Buat masa ni kereta ni masuk garaj dulu,kipas penyejuk charger rosak.

Post a Comment