Monday, May 23, 2011

Kanak-kanak Perempuan Terkuat di Britain



Rekod angkatan adik Charley Craig ialah 28.5kg kelihatannya bukanlah berat mana pun,tapi memandangkan dia hanyalah berusia 11 tahun dan setinggi 4 kaki 7 inci,rekod tersebut amatlah mengagumkan.
Berat tersebut hampir menyamai berat badan beliau sendiri.Sebagai perbandingan,berat badan aku lebih kurang 80kg ,rasanya memang aku tak larat nak angkat beban 80kg.Setelah banyak merosakkan tulang belakang aku,no...no..noo...aku takkan angkat benda yang berat-berat lagi dah.

Adik Charley dan ibunya
Adik Charley berlatih di gym 12 jam seminggu dan pemilihan sukan angkat berat ni digalakkan oleh ibunya
Rebecca Amanda Black yang juga seorang ahli sukan angkat berat.Abang Charley,Daniel bertindak sebagai jurulatih.

Images and information from www.dailymail.co.uk

Post a Comment

Infographic US President Cadillac;'The Beast'

Pintu dengan 8 inci tebal armour plate,seberat lapan tan dan diiringi oleh sekurang-kurangnya 20 kenderaan pengiring dan sejumlah motorsikal polis.
Itu sebahagian dari fakta menarik mengenai kenderaan untuk membawa Presiden US,Obama dimana Cadillac tersebut juga mampu menahan letupan bom.
Fakta selebihnya,baca sendiri dari infografik yang aku curik ni,hehe!

Image from www.dailymail.co.uk

Post a Comment

Saturday, May 21, 2011

Movie Time:Pirate of The Caribbean:On Stranger Tide

Movie terakhir yang aku tengok sebelum POTC ni ialah movie THOR.Tak sangka plak pandai Thor buat lawak.Malam tadi walaupun seat filling fast untuk midnite movie,mujur rezeki aku n wife dapat tiket awal sikit.Tah sape beli dua tiket 10.45pm,tapi tak jadi tengok agaknya.Dapat la aku tonton movie ni awal sikit.
Tak sangka plak malam tadi beratur panjang nak beli tiket kat e@Curve.Nampak macam ada kekecohan sikit,rupanya ada Fizz Fairuz tengah sain autograf peminat dia.


Sejak dari filem pertama,The Curse of Black Pearl sampai la At The World End,kita dah biasa dengan muka Elizabeth Swann & Will Turner,rasa macam journey Jack Sparrow kali ni agak 'kosong' plak.Dua karekter lanun yang agak bodoh-bodoh alang,Ragetti dan Pintel pun dah takde.
Filem kali ni aku rasa agak sederhana tapi still boleh buat audien ketawa dengan perangai Jack Sparrow.Ada sikit-sikit part yang aku rasa macam mengantuk sikit(maybe sebab filem ni panjang/tengok lewat malam).Satu sebab lagi pasal kali ni dah tukar director agaknya.Tiga siri filem sebelum ni diarahkan oleh Gore Verbinski.

FILEM MELAYU
Aku perasan satu poster filem tempatan yang agak 'smart' masa tunggu waktu tayangan sambil membedal popcorn(memang biasanya popcorn akan tinggal separuh walaupun belum masuk hall).
Rupanya filem baru Syamsul Haslam,KL Gangster.


Gangster yea?

Sofi Jikan,Syamsul(ok la,macam ah long),Aaron Aziz(tang katana tu nampak yakuza sikit),Adi Putra(boleh la,nampak macam Sakaki Makio;My Boss My Hero,cuma takde tatoo) dan sorang lagi...........macam biasa tengok lak mamat ni...

Zi..Zi..Zizan???
HUHUHAHUAHA!!!

Zizan jadi gangster??Tengok muka dia pun aku dah nak gelak.Dia nampak gangster bila jadi Mail Lambung tarik kereta dalam Maharaja Lawak.Tu pun still pecah perut lagi.
Korang pernah tengok dia serius tak?

Post a Comment

Friday, May 20, 2011

Kosmo Online Fail atau Aku Yang Rabun??


KEMELUT STESEN NUKLEAR DI INDIA..................


Pastu cerita pasal kontrak pembersihan plak.What the fish...

By the way,lama gila aku tak update blog,huhu!

Post a Comment