Tuesday, January 25, 2011

Nampak Mewah Dengan BMW

Apa yang terlintas dalam fikiran korang bila nampak seorang lelaki muda memandu BMW?

Anak orang kaya?
Eleh,pinjam kereta bapak dia la tu..
Gaji 10K sebulan boleh la pakai..
Jual dadah kot?Haha!


Still nampak mahal?Ok lah,yang ni pulak,murah sikit:


Percaya tak kalau aku cakap,BMW model 318i kat atas ni harganya serendah 30K?Model yang kat atas sekali harganya serendah 80K je.Betul,kereta ni model lama,tapi disebabkan ia adalah BMW,memandunya akan kelihatan mewah,sedangkan sebenarnya tak mahal pun.
Untuk harga 30K,aku rasa kereta ni sangat berbaloi dan ramai yang terlepas pandang sebab fikirkan mesti kereta ni mahal gila.Maintenancenya aku tak pastilah harga spare partnya dan upah servis.Maybe ada kawan-kawan korang kat luar sana yang pakai kereta ni,boleh korek-korek info.Harga yang berpatutan untuk German machine.

*BMW untuk orang muda,pakai Merc nampak macam pakcik-pakcik,hehe!

Post a Comment