Sunday, September 19, 2010

I'm Back

Mentang-mentang la raya,blog ni pun terabai.Betapa sibuknya aku sampai takde masa nak update apa-apa + speed internet kat kampung teruk sangat.Hilang mood aku.Dalam seminggu lebih ni macam-macam dah berlaku.

Pertamanya raya lah.Walaupun balik kampung agak lewat,mujur jalan tak jem dah abang ipar aku yang dah balik awal dua hari dah siapkan semua benda.Hari raya pun sederhana je sebab hari Jumaat.Lepas balik solat raya kami sekeluarga pegi ziarah kubur arwah abah aku.Aku pun heran nape nak tgu raya baru nak jenguk kubur,huhu!(sama la ngan aku pun).Kengkawan aku macam biasa la wat port kat umah aku.Nak bjalan pun takde mud sebab ari Jumaat.Hari raya kedua ngan ketiga baru la aku ada mud nak bjalan ke umah kengkawan.

Raya keempat aku pegi antar adik pempuan aku balik matrik Tangkak,tapi tak larat aku nak drive dari Jerantut sampai Tangkak,mau lebih 5 jam.Mujur adik aku semua ada lesen.Sampai Shah Alam je aku drive,lagipun bos aku menggelabah sangat nak ada orang jaga kilang pasal kontraktor wat keje.Tu la,wat keje bertangguh,projek pun melajak sampai raya.Pastu menyusahkan orang.kul 11 aku masuk keje,kul 4 aku dah blah balik Pahang semula.Sbelum raya aku dah cakap,aku ada urusan hari Isnin(antar adik aku),bos aku nak jugak ada orang kat kilang,camtu jela aku mampu buat.Kira ok la aku datang dari Pahang semata-mata nak tengok orang wat keje.

Selain hantar adik aku,aku pun nak kena buat preparation for enggagement aku.Rasa cam menyesal pun ada amik date dekat ngan hari raya walaupun lepas hari raya.Tapi semuanya bjalan lancar,alhamdulillah..Hari Khamis aku angkut family aku kat kampung bawak ke Gombak,Sabtu(semalam) majlis bertunang,malam semalam hantar semula mak aku balik Pahang dan petang tadi antar adik aku balik asrama Sek Agama Tenku Ampuan Afzan Jerantut,terus balik ke KL...Damansara actually..Sibuk tak aku?

Macam tu la rasa jadi anak sulung lelaki.dan satu-satunya ada kereta dalam keluarga aku.Papepun walaupun penat,aku senang hati dapat uruskan semua tu tanpa melihat mak aku or adik-adik aku naik bas...kan hati senang bila macam tu..So,motto hari ni Sayangilah Keluarga Korang!

Post a Comment