Monday, July 12, 2010

New Perodua Model?


Toyota baru je launch model baru Passo(nampak agak feminin!?) kat Jepun.Dibina dalam dua versi,regular dan +Hana.Enjin plak dua varian,1.0(1KR-FE) & 1.3(1NR-FE) DVVT.Tengok antenna dia,sbelah kiri macam Alza.
Untuk versi 1.0L,kuasa yang dijanakan sekitar 69hp,dan versi 1.3L mampu menghasilkan 95hp.Lebih 6hp dari K3-VE yang ada pada Myvi.
Dengarnya Perodua tengah R&D kan satu model baru kereta kompak yang mungkin berdasarkan model ni.dan satu lagi khabar aku dengar enjinnya 1.5L.Uish!Best sangat la kalau macam tu.
Enjin K3-VE yang ada kat Myvi pun dah agak boleh tahan la walaupun 89hp je.Pernah aku tekan sampai 160km/j,(tak la laju mana pun,compare ngan orang lain,bawak BLM je tapi driving baik sikit je dari setan) dengan bawak 4 orang dewasa,air-cond pun tak tutup.Tu belum sumbat K3-VET lagi,hehe!
Kalau dah kuar nanti jangan lak cam JDM punya model,rasa cam tak macho la lelaki pakai,hehe!.Kasi garangkan skit macam Alza.
Post a Comment

Post a Comment