Monday, July 19, 2010

Games >>>> Live Action Movie

Kebelakangan ni banyak filem yang diadaptasi dari game-game konsol.antara movie yang bakal menyusul selepas ni:

TEKKEN THE MOVIE


RESIDENT EVIL:AFTERLIFE


KING OF FIGHTERS



SILENT HILL



MORTAL KOMBAT



BIOSHOCK


Yang bakal jadi movie jugak,Metal Gear Solid.Tapi tak pasti stakat ni progressnya macamana.Cuma Hideo Kojima tak melibatkan diri secara langsung dalam filem ni.kalau dia sendiri yang jadi director sure tiptop punya!

Satu lagi game yang aku rasa best kalau jadi movie,God of War.Aku ada calon yang layak bawak watak Kratos.Badan sasa,muka dah match,haha!Pelakon Melayu,Jobot nama dia.banyak drama melayu dia blakon,slalu jadi samseng taik minyak la.Dia ni memang ngam ngan minyak-minyak ni.Sebab tu dia jadi orang minyak dalam filem Orang Minyak.Tak jumpa lak gambo dia.




Post a Comment

Post a Comment