Monday, June 28, 2010

Akhirnya....

Pasal ape aku cakap camtu?

Brape lama tah aku tunggu blog aku ni bleh di achieve dalam Google search.Lega sangat2.Padahal aku dah agak give up nak wat artikel lagi bila mgenangkan takde sape pun boleh baca slain dari aku,huhu!

Dalam beberapa bulan ni ada banyak jugak pkara menarik yang dah berlaku.Antaranya pengajian aku dah tamat kat Politeknik Shah Alam untuk Diploma Engineering.Result pun alhamdulillah,xla membanggakan sangat,tp cukup la untuk usaha aku selama 2 tahun stengah kat situ.Bos!Boleh naik pangkat ngan gaji tak??

Dah habis blajar ni maknanya aku banyak masa terluang ujung minggu untuk beriadah.Yang penting aku boleh kembali menjadi pemancing,hahaha!Untuk permulaan aku sambar set pancing murah2 je.Joran X-puyu 7",kekili Tomman ngan tali mono Tomman 12 paun.Ada rezeki kang baru la sambar set Shimano.

Minggu depan 3&4hb Julai aku ngan member2 kilang dah plan nak ke Pulau Angsa.Dah lama btol tak mancing laut.Last masa blajar kat Poli kuantan dulu.pantai kat bukit Pelindung la jadi port kitorang.Pakai umpan selar kuning je.

Untuk trip ke Pulau Angsa,En.Toficx Man dah arrange tekong ngan umpan sekali.Udang idup ngan belanak.Untuk posting yang akan datang,aku akan ceritakan tentang trip tu.Yahooo!!

 Ni la dia set pancing basic aku.Entry level.


Ikan pertama yang aku dapat ngan pancing baru.Anak baung 10gram.Catch n release practice.


Kit untuk menyerang Pulau Angsa.Separuh dari TCE Tackle n umpan tiruan Abu Garcia Tormentor Sinking semuanya diborong dari Kepong Tackle.
Post a Comment

Post a Comment