Friday, March 19, 2010

Nak Sambung Belajar/Cukup La Setakat Ini........

Lagi 2 bulan habis la pengajian Diploma part-time aku.Lega rasanya bila dah nak habis.Tak sangka boleh jugak aku survive walaupun tahap diploma je.Dulu muda2 malas skolah,dah tua ni baru cam nyesal tak blajar tinggi2.hehehe!
Yang mana muda lagi n ada peluang untuk blajar,baik teruskan je.Kang dah tua jadi malas,masa pun takde.Tapi nak gaji besar,cmana tu??
Aku ni pun kalau tak kena paksa,malas jugak nak selak buku smula.Tapi gagahkan jugak la sbb pikir masa depan.Nak jadi kaya tu tak la,hidup sederhana pun ok dah.Belajar part-time ni penat.Ujung minggu orang lain boleh rehat,kita plak pagi2 buta dah pegi kelas.Buatnya schedule sampai tengah malam,barai jugak la nak sambung kelas pagi besoknya.
Dah badan penat payah la nak dapat ape yang diajar.Macamanapun aku kena habiskan jugak semester akhir ni.Malas dah nak ngadap buku.Nak menikmati hujung minggu macam orang lain,bersama keluarga&kawan2.
Dah dua tahun lebih aku takde hujung minggu,kenduri kengkawan kawin pun banyak tak dapat pegi,ponteng kelas kang x ble masuk exam.Nak sambung blajar pun cam malas jugak.Rasanya aku ni x cukup preparation
nak survive kat U,maklumla dari poli pegi U seksa banyak.Aku ni kalau subjek teori mmg takde masalah,tapi kalau calculation,cukup aku benci,haha!Amik mekanikal plak mmg xble nak lari.Padahal benda yang diblajar tu x implement kat kehidupan seharian pun,hatta kat tempat kerja.(alasan orang malas nak blajar,:P)Dengar lecturer aku  aku cerita,27 orang yang masuk dari diploma poli,2 orang je grad.Huh!X mau aku.Taun 2013 nanti poli aku skang ni akan diupgrade ke level Universiti.Tengok la nanti,kot2 ada mud nak sambung lagi..
Post a Comment

Post a Comment