Tuesday, March 23, 2010

My All Time Favourite Movie

Pernah tak korang berangan nak jadi macam karekter filem yang baru korang tengok?Kalau pernah maknanya aku ni normal macam manusia lain,hehe!Aku bukan nak review filem2 ni,cuma nak cerita kenapa aku boleh tengok cerita2 ni berbelas2 kali and still tak jemu sampai skarang.Ada yang baru(xbrape baru jugak kot)dan ada yang lama.Jom belekkk!
National Treasure:Nicholas Cage,Diane Kruger
Director:John Turteltaub
Cerita ni memang menarik sebab adventurous dan mengisahkan pasal harta karun Knight Templar.Ape yang amazingnya pasal jalan cerita filem ni adalah diorang blend fiksyen ngan sejarah Amerika Syarikat dan Freemason.Sampai sekarang aku yakin Freemason tu memang wujud,haha!.Cerita ni bermula dengan klu yang mengatakan ada map ke lokasi harta karun kat belakang Declaration of Independence US.Banyak jugak benda2 dalam filem ni yang memang wujud dan ada dalam sejarah US macam simbol Freemason kat US1 bill,surat2 yang dikarang Silence Dogood,menara jam kat belakang US100 bill,semuanya klu yang ditinggalkan oleh ahli Freemason.Dalam movie kedua,National Treasure:Book of Secret pun sama,banyak sejarah US yang kita tak tau.Pas tengok cerita,browse la internet.Terutamanya pasal Freemason,seram pun ada.Dengarnya kat Malaysia ni pun ada Lodge Freemason,ape aktiviti diorang aku tak tau la.Ape pun dua2 filem ni jalan ceritanya mantap,layan je!


Enemy at the Gates:Jude Law,Rachel Weisz,Joseph Fiennes
Director:Jean-Jacques Annaud
Filem ni berdasarkan true story masa zaman perang Nazi Jerman-Soviet Union.Mengisahkan pasal marksman(sniper) Soviet Union bernama Vassili Zaitsev lakonan Jude Law.Bila Nazi dah mula menakluk Soviet dan sampai ke bandar Stalingrad,muncul seorang pemuda yang sangat cekap menembak kepala orang,hehe!Soviet kena pertahankan bandar tu sebab bandar Stalingrad membawak nama Joseph Stalin,PM diorang kot.Dengan senjata M91/30 Mosin-Nagant,Vassili berjaya tembak ramai officer Nazi.Dia tembak officer je untuk lemahkan semangat tentera Nazi.Nikita Khruschev(nama ni ada disebut dalam Metal Gear Solid 3:Snake Eater,berlatarbelakangkan zaman perang dingin),berkenan kat bakat mamat ni.

                                   Encik Vassily Zaytsev
Vassili dinaikkan pangkat oleh Nikita Khruschev dan jadi trainer divisyen Sniper tentera Soviet.Realitinya si Vassili ni menembak 242 orang musuh antara Oktober 1942-Januari 1943,sebelum tu lagi la banyak,hebat gile dia ni.Senapang dia dipamerkan kat Moscow Army Forces Museum,dan yang paling berharga,Scope sniper ulung musuhnya,Heinz Thorvald yang berjaya Vasili tembak.Tengok cerita ni dan tau sejarahnya,korang akan terberangan nak jadi terer menembak macam Vassili,heeee...


October Sky:Jake Gyllenhall,Chris Cooper & Laura Dern
Director:Joe Johnston

Filem yang jugak based on true story ni berdasarkan pengalaman hidup Homer Hickam,saintis NASA yang merupakan seorang anak pelombong arang batu.Masa ni Jake Gyllenhall bebudak lagi.Sape yang tak kenal mamat ni,dia akan muncul dalam filem baru berdasarkan game PS2,Prince of Persia.
Homer ni hidup kat bandar kecik yang mana majoriti penduduk kat situ bekerja sebagai pelombong arang batu.Bapak dia boleh kata macam supervisor la kat lombong tu dan berharap anak2 dia akan ikut jejak jadi pelombong.Bila abang dia,Jim dapat biasiswa football untuk belajar kat kolej,tinggal la dia untuk menyambung harapan bapak dia walaupun dia tak nak kerja jadi pelombong.dia lagi suka jadi ahli sains.Homer belajar buat roket ngan kengkawan dia.satu eksperimen diorang ada failure dan diorang dituduh menyebabkan kebakaran hutan.
Macam-macam rintangan la yang dia kena hadapi,bapak dia sakit,dia kena brenti skolah n jadi pelombong.Bila dia berjaya kat science fair sekolah dia,dia join National Science Fair plak.Last minute replika display dia kena curi n orang kampung tolong buatkan model roket untuk dia.Homer menang dan dapat biasiswa untuk sambung belajar.Cerita ni menarik sbb tengok ketabahan Homer mengejar cita2 sampai dia jadi saintis NASA.Bukan senang nak senang ye tak?

Post a Comment

Sunday, March 21, 2010

TOYOTA SPRINTER HATCHBACK/CIELO IS BACK!

TOYOTA SPRINTER HATCHBACK/CIELO IS BACK!

Dua minggu bertapa kat bengkel akhirnya siap jugak tukar jantung baru.Kali ni kereta abang iparku menerima jantung 4A-GE non TVIS aka.Red Top.Cuma throttle body je pakai yang asal sebab masa beli tak dapat throttle body.Takpe,nanti masuk karburetor Weber,heee!




** Actually kereta ni dah banyak naik taraf selepas lebih 4 tahun berkhidmat.Nantilah aku buatkan satu entri khas untuk jentera kesayangan Encik Amat Cielo Cardoba ni.

Post a Comment

Saturday, March 20, 2010

Cuti-cuti di Jerantut 2

MISSION NO.2:BERTEMPUR LAGI DI SUNGAI PAHANG

Kali ni adik aku tunjuk port lain plak.Tumpang lepak kat sangkar ikan kawan dia.Dekat jugak la ngan port mission ptama.Dengan senjata yang sama gak,cuma tambahan usus ayam.
Tengok abang ipar aku,awal2 dah rembat port baekk..Jangan baling dalam sangkar ikan orang dah la,heee....
Ikan tarik ke,sangkut kayu?Haha!









Bot pun ada,tapi orang punya...Kena sewa la bro..


Ni la dia ikan patin sungai.Tapi halus sangat,heee...Sampai petang pun sama jugak.Memang time cuti raya ikan pun takde.Banyak faktor la.Otai2 mancing je tau ape sebab kitorang tak dapat ikan.Nak isi masa lapang yang banyak kagi,kitorang pun plan nak p melawat satu tempat bersejarah kat Pahang ni.Kat mana tuu??Jom!
GUA KOTA GELANGGI:JERANTUT,PAHANG
Ni la entrance untuk ke kompleks gua Kota Gelanggi.Macam pintu gerbang la.Nama tempat ni Gua Tongkat.











Post a Comment

Cuti-Cuti di Jerantut

Misi berperang dengan penghuni sungai Pahang

Weapon No.1:Pelbagai jenis gewang selaman dalam,cetek dan jugak popper.

                                                      
Weapon No.2:Seberapa banyak joran kekili biasa atau multiplier.Pinjam kengkawan punya pun boleh kalau tak cukup.

Weapon No.3:Umpan ikan jeruk Made in Vietnam.Berkesan untuk menggoda baung.Tapi standby glove kalau tak nak tangan bau najis,haha!Sebotol kecik lebih kurang setengah kilo harganya RM70-80 hengget...















LOKASI:TEBING SUNGAI PAHANG BERDEKATAN DENGAN PAM PASIR PULAU TAWAR
Awal pagi dah sampai ke lokasi.Dengan tak sabarnye terus ikat perambut,cucuk umpan sawit terus balinggg!Best gile,lama xjumpa sungai yang lebar camni.Nama je dok Pahang.Pedulik la air laju ke,keruh ke,janji memancing,hehehe!

Keter boleh parking sampai tebing sungai.Cantik pemandangan pepagi kat sungai Pahang ni.Tengok bot nelayan sungai kuar cari rezeki.Masa on da way main kejar2 ngan kete abang ipar aku.Mentang2 la laju,kemain jauh kena tapau.Dapat cucuk angin,dia p langgar taik lembu plak.Meletop taik lembu,bsepah kat bumper n cermin keter aku,hampeh!





Member sekampung dah boring nunggu pancing.Ape taknya,dari pagi naik anak baung je.Ni yang heran ni.Sungai kemain lebar,xkan anak ikan je.Perot pun dah lapar,ikan pun takde.Tukar ke plan B.Pindah port!








LOKASI KE 2:LUBUK YU,SUNGAI JERIK   
Waaaa.....Nampak best giler port ni.Sebenarnya tempat ni tempat rekreasi,tapi kitorang menjelajah ke hulu sikit,tempat takde orang.Xkan nak lempar gewang kat tempat orang mandi,sangkut telinga orang kang naya.
Kat sini la nak pakai senjata sulit tadi.air jernih camni kot lekat sebarau barang seekor dua.Dapat yang remaja pun ok dah....

Adik aku cuba nasib kat celah2 batu.Kalau tmpat yang mmg banyak ikan,cetek camni pun bsepah sebarau.Padahal masing2 perot lapar gila.Beli roti Gardenia konon2 nak buat umpan tengas,habis kitorang bedal.








Kesimpulannya setelah kitorang melepak sampai ke petang,dah takdir rezeki kami takde.Nak buat macamana...cuma dapat tenangkan fikiran kat tempat yang cantik ni.Lagipun matlamat utama nak isi masa lapang bila cuti lama masa raya.Lain kali kitorang repeat lagi bila aku ngan abang ipar aku sama2 ada kat kampung aku.

Post a Comment

Friday, March 19, 2010

Nak Sambung Belajar/Cukup La Setakat Ini........

Lagi 2 bulan habis la pengajian Diploma part-time aku.Lega rasanya bila dah nak habis.Tak sangka boleh jugak aku survive walaupun tahap diploma je.Dulu muda2 malas skolah,dah tua ni baru cam nyesal tak blajar tinggi2.hehehe!
Yang mana muda lagi n ada peluang untuk blajar,baik teruskan je.Kang dah tua jadi malas,masa pun takde.Tapi nak gaji besar,cmana tu??
Aku ni pun kalau tak kena paksa,malas jugak nak selak buku smula.Tapi gagahkan jugak la sbb pikir masa depan.Nak jadi kaya tu tak la,hidup sederhana pun ok dah.Belajar part-time ni penat.Ujung minggu orang lain boleh rehat,kita plak pagi2 buta dah pegi kelas.Buatnya schedule sampai tengah malam,barai jugak la nak sambung kelas pagi besoknya.
Dah badan penat payah la nak dapat ape yang diajar.Macamanapun aku kena habiskan jugak semester akhir ni.Malas dah nak ngadap buku.Nak menikmati hujung minggu macam orang lain,bersama keluarga&kawan2.
Dah dua tahun lebih aku takde hujung minggu,kenduri kengkawan kawin pun banyak tak dapat pegi,ponteng kelas kang x ble masuk exam.Nak sambung blajar pun cam malas jugak.Rasanya aku ni x cukup preparation
nak survive kat U,maklumla dari poli pegi U seksa banyak.Aku ni kalau subjek teori mmg takde masalah,tapi kalau calculation,cukup aku benci,haha!Amik mekanikal plak mmg xble nak lari.Padahal benda yang diblajar tu x implement kat kehidupan seharian pun,hatta kat tempat kerja.(alasan orang malas nak blajar,:P)Dengar lecturer aku  aku cerita,27 orang yang masuk dari diploma poli,2 orang je grad.Huh!X mau aku.Taun 2013 nanti poli aku skang ni akan diupgrade ke level Universiti.Tengok la nanti,kot2 ada mud nak sambung lagi..

Post a Comment

Thursday, March 18, 2010

Plasma atau LCD??

Antara dua jenis tv yang banyak kat market sekarang ni,jenis ape yang jadi pilihan?Kadang2 kita keliru dengan penjelasan salesman jenis apa yang bagus dan sesuai dengan bajet kita.Sekarang ni dah start zaman High Defination(HD).X lama lagi zaman 3D pulak.Huh!Tak larat nak kejar gajet2 ni,baru tv belum benda lain lagi.Macamana pun terpulang kat bajet masing2.Xkan dah beli PS3 ngan langgan Astro Beyond nak pakai TV CRT(TV kotak) kot?Nak cucuk kabel HDMI kat mana,kat idung?haha!Tiap2 jenis ada kelebihan,so check it out!

PLASMA TV

Kelebihan TV Plasma
-Saiz besar,paling besar aku pernah tengok besar gol futsal.
-Nisbah kontras yang lebih baik,tengok pada manufacturer la.
-Kejituan warna yang lebih baik.Warna warni kehidupan je xboleh display,heheh!
-Fast moving image yang lebih baik,takde atau kurang 'lag'.Maksudnya kalau tengok sukan gambar lagi cun la.Tu pun kalau channel HD,kalau takat RTM xde beza tengok sukan atau rancangan Agrotek.

Kekurangan TV Plasma
-Tak boleh display static image dalam masa yang panjang,ada efek burn kat skrin.Macam ada shadow kalau pause gambar lama2.
-Haba masa operasi lebih tinggi dari LCD
-Tak boleh beroperasi dengan baik pada altitud tinggi.Tapi nak buat apa panjat gunung bawak tv ni sekali,apekejadahnye ye tak?hee!
-Jangkahayat pendek sikit dari LCD,depend pada manufacturer lah.



LCD TV



















Kelebihan LCD TV
-Tak ada masalah burning image,layan je movie korang
-Haba yang diproduce pun kurang,pasang 12 jam sehari pun ok kot,heee!
-Takde masalah altitud macam Plasma.
-Kecerahan imej boleh up lagi  ikut selera korang.
-Lebih ringan kalau compare ngan Plasma yang sama saiz.
-Jangka hayat panjang sikit,tengok cara pakai jugak.


Kekurangan LCD TV
-Nisbah kontras yang kurang sikit dari Plasma
-Fast moving image tak brape cun sangat.Tapi latest punya model dah tinggi MHz.Depend pada input brape FPS(frame per second).
-Walaupun takde masalah burn image,LCD mungkin ada masalah individual piksel mati.Ada bintik2 halus kaler itam kat skrin.
-Harga mahal sikt la,beza kalau compare HDTV LCD dengan EDTV Plasma.

Sekarang ni terpulang pada keperluan dan bajet masing2.Macam aku,aku prefer LCD.Harga saiz 32" untuk HD Ready (1024x768 piksel) lebih kurang RM1500-1800 je.Full HD(1200x1800piksel)plak untuk saiz sama lebih kurang RM2000-3000.Nak pilih tv jangan nak yang murah je,ambil kira resolusi,nisbah kontras,input n output port yang ada,kadang2 ada yang boleh cucuk USB/MMC Card.Brand pun main peranan,ikut pengalaman la pakai satu2 jenama.Dan yang paling penting banyak bertanya n tetapkan matlamat korang.Survey dulu,cari harga yang paling murah untuk model sama dan pastikan kedai ada stok.Pastu blah.Besok datang semula bawak duit,terus angkat je ape yang dah disurvey.Jangan dengar sangat cakap salesman,kadang2 diorang nak habiskan stok yang xbrape nak blah,xpun komisyen tinggi.Pendapat korang pulak dialu-alukan.

Post a Comment

Game Playstation2 Favourite aku

1.METAL GEAR SERIES-Walaupun PS3 dah lama keluar,versi slim pun dah ada kat pasaran,tapi bagi aku game2 PS2 masih relevan lagi kalau nak main.Lagipun korang survey sendiri la brape harga Blu ray PS3.Orang cam aku memang tak mampu lagi,hehe!Ni la game Playstation yang paling aku suka dan main berulang-ulang kali.Dari zaman PS1 sampai la yang terakhir dalam platform PS2.Kekuatan game ni terletak pada jalan cerita,sinematografi n banyak la benda2 yang diluar jangkaan.Hideo Kojima memang kreatif dan bagi aku fikiran dia sangat advance.Sape2 yang belum pernah main cuba la mana tau suka kat karektor Snake(David Hayter) yang serius,konon2 malu ngan pempuan(kadang2 pervert jugak) dan terer(hero mestila terer) guna unsur persekitaran untuk menyorok dari musuh.Keseluruhan game memang best,ada selit unsur2 lawak jugak bagi player tak tension.Mission senang,selamatkan tebusan je.Tapi banyak Boss la kena lawan.kalau dapat main dari siri awal Metal Gear Solid:VR Mission lagi bagus.MGS4 je yang belum dapat main,huhuhu...



2.GOD OF WAR-Salah satu sebab aku suka game ni adalah kerana senang nak control player.Nak terbang ke,cantas kepala orang ke,memang senang.grafik cantik,jalan cerita pun padat,in game movie pun HD.God of War 2 ni sambungan yang pertama,Kratos nak kembali ke masa silam untuk bunuh ayah dia,Zeus.Anak derhaka la ni.Haha!jalan cerita panjang tapi x bosan sebab musuh besar2 bagak.Starting game je dah kena lawan patung besar.Ending cerita,Kratos dengan Titan Gaia pegi pulau untuk fight ngan abah dia.Bersambung plak kat PS3,huhuuu..nangis lagi.
                                                       3.WINNING ELEVEN/PES 2010-Sebenarnya aku ni dulu x minat langsung pasal bola ni.Masa memula beli PS1 dulu aku heran tengok ape la yang kengkawan aku gila sangat hadap game bola ni.Sampai xnak main game lain.Habis je final exam,aku bosan dok kat umah.Sesaje la try main game bola.Dulu aku tak tau pun law game bola ni,offside ke,corner kick ke,tau sepakkkk je.Bila dah tau,syok pulak.Agak lama aku jarang2 main,sampai la keluar game 2010 ni.Adik aku lagi terer main,tahap difficulty Superstar pun selamber je tapau.Dia ajar aku,jangan lawan team yang senang.Lawan yang susah je,baru la cepat pandai.Sekarang ni boleh la tahap Top Player punya difficulty.Yang menarik pasal Winning Eleven 2010 ni ada extra league,Champion League.Sebijik intro macam real punya Champion League,lagu latar pun sama.Grafik ok la,GPU PS2 punya level.Dalam banyak2 team,aku paling tak suka team Manchester United,Haha!MU fan jangan marah,:P.

4.MEDAL OF HONOR:VANGUARD-Game perang2 ni gunanya untuk lepas geram,hee!Dalam banyak-banyak siri Medal of Honor,aku paling suka siri Vanguard ni.Senang nak kawal player dan guna senjata.Yang lain aku dah try jugak,tapi x brape teruja la plak.Game ni pun ada jugak kaitan dengan minat aku tentang teknologi senjata dari zaman WWI sampai la sekarang.Kadang2 aku buka wikipedia untuk tengok spec senjata.Tak kira la peluru ke,sniper ke,bom,misil sampai la formulation C4.Memang menarik,macam sejarah senjata paling glamour,AK47.Ada cerita disebalik penciptaan AK47.Asalnya pencipta AK ni marah sangat dengan Nazi,dia pun cipta satu senjata yang lasak,n accuracy tinggi.Kira macam ultimate weapon la kot masa tu.Tapi sekarang banyak militan,puak pemberontak ngan penjenayah yang pakai AK47 ni,sebab simple nak operate.Niat murni pencipta senjata ni nak mempertahankan negara dia dah disalahgunakan.Tapi dalam game ni takde AK,yang paling sedap pakai M1 Garand attach ngan scope.Memang dari awal aku jadi sniper je,haha!Macam Thompson,MP40,StG44 kira ok la nak pakai.Papepun game ni berbaloi.
Banyak lagi game2 PS2 yang menarik cuma aku tak dapat nak cerita semua.Dari segi platform plak,sebenarnya aku terkenang keunikan game2 dalam PS1.Bagi aku game2 dalam PS1 lebih berkualiti dari banyak segi(kecuali grafik).Game2 macam Metal Gear Solid:VR Mission,Dino Crisis 2,Resident Evil 3,Parasite Eve 2 boleh ulang2 banyak kali main.Game2 PS2 ni cam boring sikit la nak repeat main.Contohnya game Onimusha,lepas habis main aku xde feeling nak ulang main semula.Harap2 game dalam PS3 best2 la.Teringin sangat nak main MGS4 ngan Drake Fortune.

Post a Comment

Abang Iparku dan 4A-GEnya....

Bagi peminat dunia modifikasi khususnya peminat Toyota,sure korang kenal sangat dengan enjin ni.enjin NA 1600cc yang agak power satu masa dulu.Macam dalam gambar ni versi terakhir yang takde TVIS,tapi lagi power dari versi awal.140hp@ 7200rpm.Dah ok sangat la tu kan...
Kisah abang ipar aku ni pulak,dia dah bosan pakai Satria reput dia agaknya,plan nak sambar sebijik kereta lain.Kebetulan 2-3 hari sebelum raya,kereta dia kena sondol.Hati dah bkobar2 nak balik kampung.Bukak Motor Trader,ada sbijik Toyota Sprinter Hatchback/Cielo dah convert enjin 4A-GE TVIS.
Terus sambar,test kat NKVE.Pehhh!!Memang sedap la kereta ni.Pickup memang best,kejap je nak dapat 180kmj.Tak goyang langsung.Pakai sebulan dua,buat maintenance sikit2 la,ada leaking kat oil sump.Pastu ok dah.
Ujung taun lepas kitorang balik kampung aku kat Lepar Utara 3,Jerantut.ada kenduri arwah bapak aku.Sape pernah sampai sana tau la macamana jalan kat sana.Memang  jauh kampung aku,tapi kalau nak training asas2 mengambil selekoh dengan betul,boleh la cuba2 datang,heee!Sambung balik citer aku.Pagi Sabtu abang ipar aku ni godek2 la pelampung fuel tank dia.ada bocor sbb bau petrol kuat sangat.Try start xmau idup plak.sampai kong bateri.
Panggil pomen kampung,dia check api takde.'distributor rosak ni,beli baru nanti abang pasang',kata pomen dengan konfiden.apelagi,bukak distributor,start kereta kesayangan aku terus hala Jerantut.Gamble jela,aku pun sebenarnya tak pernah nampak kedai halfcut kat Jerantut.Kedai spare part berlambak la.Jenuh gak la pusing2 bandar Jerantut,hampeh.Last2 jumpa gak sebijik kedai halfcut.Barang pun banyak,kot2 la ada.
Tanya budak kerja kat situ,dia jawab'barang Toyota je kita takde,yang lain ada'.Ape daaa...Toyota bukan kereta ke?Budak tu pun suggest kitorang redah Mentakab pulak.
Demi keluarga abang ipar aku,aku pun usahakan jugak la.Naya abang ipar aku,anak dua,akak aku lagi.Cmana nak balik KL.Sampai Mentakab pun sama jugak,memang ada kedai halfcut,tapi biasa2 je.Mana yang high performance??Akhirnya tjumpa gak sbijik kdai kat tepi jalan besar.dari jauh dah nampak halfcut AE86.Haaa...ini yang kena(Pak Maon).Abang ipar aku sibuk2 tanya tauke,aku selak bonet AE101.Geramnya akuuuuuuuuuuu!!!4AGE 20V Silvertop.Rasa nak rembat je distributor elektronik dia,kot2 la ngam ngan enjin abang ipar aku,heee.......Ejas harga ngan tauke,dapat distributor yang sama ngan enjin dia tadi.Tapi kena trade in yang lama,RM280.Bantai jelah,janji kereta jalan.
Pas singgah beli barang kenduri kat pasar malam Bandar Jengka,sampai umah terus pasang.Pun takmau idup jugak,apekehal lagi kereta ni.Godek2 sampai kul 9 malam.aku ni ada la jugak basic2 automotif ni.Dulu blajar kat Polisas.Kepala aku pun dah serabut,badan dah penat,besok plak sambung...
Pepagi Ahad aku bangun awal terus godek kereta,ngan kain pelikat je,haha!Biasa la,pomen amaturrrr..lagipun xboleh bangun lambat,orang kampung dah datang tolong prepare kenduri.Pagi2 dah riuh rumah aku.Jek tayar depan,masuk gear 5,betulkan marking kat crankshaft.Patut la xmau idup timing lari,firing order tah merapu raban.Maklumla buat kerja malam.Marking dah setel,try start tengok.Barula ada gaya2 nak idup.Ejas skit lagi bagi tiptop,dapat gak idup enjinnya.HUH!Lega aku.Selamat la gerak balik KL..
Bebaru ni pulak dia buat hal lagi.crankshaft boleh tanggal kat atas highway LPT.Towing balik Kemaman.Upah repair ngan towing lebih 1k jugak.Dah siap repair,kong lagi sekali masa kat LPT jugak,dekat Chenor.Towing sampai Gombak.Pening kepala abang ipar aku.dah pikir masak2,beli enjin kosong 4AGE cam dalam gambar kat atau tu.RM800 je.murah dari overhaul.Aku cakap kat dia,kalau xsampai ujung taun ni rosak lagi,let go jelah.Bulan ni je aku ingat dah lebih 2k habis.Kalau bagi aku pun takpe,dapat sumbat Advan RS 16' kat keter aku...

Post a Comment